xcounter
#

DCH опублікувало заяву Ярославського щодо ситуації з "Мотор Січ"

1175
DCH опублікувало заяву Ярославського щодо ситуації з "Мотор Січ"

Президент групи DCH Олександр Ярославський висловився щодо ситуації, яка склалася навколо "Мотор Січ"

Заява була розміщена на сайті DCH. У ній стверджується, що ті процеси, які наразі спостерігаються стосовно "Мотор Січ" "не можуть не викликати занепокоєність".

"Вчора (6 серпня – прим. DE), після того, як китайські інвестори підприємства оприлюднили інформацію про спільну з DCH заявку в Антимонопольний комітет України, прокуратура додатково наклала арешт на акції та докваліфікувала формулювання звинувачення до "державної зради", – йдеться в заяві.

Александр Ярославский
Олександр Ярославський, президент групи DCH

Ярославський також говорить про силовий тиск на співробітників АМКУ "з метою перешкодити реалізації наших домовленостей з китайськими партнерами й загалом завадити їм, законним акціонерам підприємства, розпоряджатися своєю власністю, своїми корпоративними правами".

У заяві стверджується, що ключовими мотивами реалізації всіх інвестиційних проєктів, включаючи й спільну роботу з китайськими інвесторами "Мотор Січ" є забезпечення стабільного розвитку економіки України, її інтеграцію у світову економіку та сприятливі умови для співробітництва інвесторів різних країн.

Мотор Сич
Історія продовжується

Ярославський впевнений, що всі питання в цій ситуації можуть бути врегульовані у правовому полі з дотриманням норм українського та міжнародного права. Повний текст заяви можна прочитати за посиланням.

Раніше ми повідомляли, що представники групи DCH Олександра Ярославського досягли домовленості з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

"Обидві сторони будуть вести всебічне співробітництво, спільно здійснюючи діяльність з розвитку українського авіабудування і, зокрема, запорізького ПАТ "Мотор Cіч", - повідомлено 4 серпня на сайті групи DCH.

Згодом китайська Beijing Skyrizon і DCH Group подали заяву в АМКУ з приводу купівлі акцій АТ "Мотор Січ".

Зрештою в РНБО визначили, що ПАТ "Мотор Січ" – підприємство стратегічного значення, а технології та розробки українських вчених в галузі авіабудування становлять невід’ємне інтелектуальне надбання України. Голова ж Уряду України вважає, що долю підприємства "Мотор Січ", контрольний пакет якого купили китайці, вирішать у суді