xcounter
#

CША випробовує новий десантний корабель-док, протикорабельні NSM поки не ставлять

1081
Десантний корабель-док USS Fort Lauderdale (LPD 28) типу San Antonio
Десантний корабель-док USS Fort Lauderdale (LPD 28) типу San Antonio

Цей корабель-док стане першим в складі ВМС США, що зможе приймати на борт десантні конвертоплани типу MV-22 Osprey

Компанія Huntington Ingalls Industries (HII) виконує ходові випробування десантного корабля-дока USS Fort Lauderdale (LPD 28), 12 корабля типу San Antonio. Про це пише портал Naval News.

Будівництво цього корабля стартувало у жовтні 2017 року, спуск на воду відбувся у березні 2020 року. Коли має відбутись ввід у стрій десантного корабля-дока USS Fort Lauderdale (LPD 28) в стрій військово-морських сил США – поки що невідомо.

Читайте також: Експерти в США пропонують захищати авіаносці від субмарин Китаю за допомогою "Хорнетів" та F-35
Десантний корабель-док USS Fort Lauderdale (LPD 28) типу San Antonio, фото з відкритих джерел

Defense Express розповідав, що американські ВМС мають концепцію встановлювати на десантні кораблі типу San Antonio протикорабельні ракети NSM.

Таку концепцію на прикладі майбутнього десантного корабля-дока USS Fort Lauderdale (LPD 28) втілювати поки не планують. Зате USS Fort Lauderdale стане першим кораблем типу San Antonio, що зможе приймати на борт десантні конвертоплани типу MV-22 Osprey. Також майбутній десантний корабель USS Fort Lauderdale також зможе бути задіяний для виконання "гуманітарних" завдань.

Інфографіка з відкритих джерел, яка відображає концепцію американських ВМС, що десантні кораблі мають стати універсальним засобом ведення "війни майбутнього" на морі

Тактико-технічні характеристики корабля USS Fort Lauderdale:

  • водозаміщення – 25 тисяч тонн;
  • довжина корпусу – 208 метрів;
  • ширина корпусу – 31,9 метрів;
  • швидкість ходу – до 22 вузлів;
  • екіпаж та десант – до 400 осіб; до 640 морських піхотинців;
  • озброєння та оснащення: дві 30-мм гармати Bushmaster IІ, два ЗРК малої дальності RAM, до 16 десантних катерів та човнів, до двох чотирьох вертольотів CH-46 Sea Knight та двох конвертопланів MV-22.
Десантний корабель-док USS Fort Lauderdale (LDP-28) незадовго до спуску на воду в квітні 2020 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Індія хоче купити чотири десантні кораблі-доки, що будуть одночасно носіями БПЛА та протикорабельних ракет