xcounter
#

Чи вдалося вирішити проблему, через яку ПС США "приземлили" свої F-35

2760
Винищувач F-35, фото ілюстративне
Винищувач F-35, фото ілюстративне

Ця проблема "сколихнула" значну частину авіапарку країн НАТО

Понад два тижні тому ПС США були вимушені "приземлити" парк своїх винищувачів F-35 для перевірки потенційно несправних деталей катапультних крісел цих літаків п’ятого покоління – наразі ПС США закінчили всі перевірки й літаки отримали дозвіл на поновлення нормальної експлуатації, повідомляє видання Air Force Magazine.

F-35 винищувач
Винищувач F-35

Нагадаємо – 22 квітня під час техобслуговування одного з винищувачів F-35 техніки виявили, що вишибний патрон катапульти (який безпосередньо викидує катапультне крісло пілота) підозріло легкий – після розкриття техніки з’ясували, що він був порожнім.

Читайте також: Норвегія хоче наздогнати зі своїх F-35 будь-яку ворожу техніку: чим країна озброїть свої новітні винищувачі

Водночас як розповіли виданню у Командуванні ПС США, наразі було перевірено більшість з літаків ПС США – усього з 706 вишибних патронів лише чотири були визнані "підозрілими" й замінені. Зазначається, що станом на 15 серпня декілька F-35 залишалися неперевіреними.

Винищувачі F-35 – не єдині літаки, які зіштовхнулися з цією проблемою. Повідомляється, що ВМФ та КМП США також провели заміну вишибних патронів щонайменше на п’яти різних типах літаків. Крім того, катапультні крісла Martin-Baker, які виявилися "проблемними", також використовуються десятками інших країн – зокрема, про інспекції повідомили також у Німеччини, Ізраїлі та Великобританії.

Читайте також: Польща закуповує 48 корейських легких винищувачів KAI FA-50: навіщо вони, коли є F-16 та навіть F-35