xcounter
#

Черговий ракетний обстріл РФ наша ППО відбила з ефективністю у понад 90%

2605
ЗРК IRIS-T в Україні, фото Генеральний штаб ЗСУ
ЗРК IRIS-T в Україні, фото Генеральний штаб ЗСУ

Наша ППО перехопила 23 з 25 російських ракет повітряного та морського базування

Російське окупаційне військо в ніч з 8 на 9 травня здійснило черговий терористичний обстріл України крилатими ракетами – про ефективну роботу української протиповітряної оборони звітує Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Повітряні Сили ЗСУ ракетна атака Х-101/Х-555 ракета
Інфографіка від Повітряних Сил ЗСУ

Обстріл було здійснено у дві хвилі – близько 22:00 окупанти з Чорного моря випустили у напрямку східних регіонів України вісім крилатих ракет "Калібр" – всі вісім ракет або ж 100% перехоплено підрозділами ППО Повітряного командування "Схід".

Читайте також: Хто перший використав дрони для знищення ППО ворога, і чим це важливо для "бавовни" на території РФ

Близько четвертої ранку 9 травня рашисти здійснили пуски другої хвилі крилатих ракет з району Каспію – було випущено 17 ракет Х-101/Х-555 з чотирьох Ту-95МС. З цього залпу наші підрозділи ППО збили 15 ракет (понад 88%), з них 14 – підрозділами Повітряного командування "Центр" і одна – Повітряного командування "Південь". Таким чином, загалом з 25 випущених ракет в ніч з 8 на 9 травня наша протиповітряна оборона перехопила 23 ракети з ефективністю у 92%.

ЗРК Nasams Україна
Пуск ракети ЗРК NASAMS десь в Україні. Скріншот з відео Повітряних Сил ЗСУ

Останніми тижнями російське окупаційне військо регулярно здійснює терористичні обстріли України як далекобійними ракетами, так і дронами-камікадзе типу Shahed. Так, у ніч з 27 на 28 квітня рашисти обстріляли Україну 23 ракетами Х-101/Х-555, з яких збито 21 ракета (понад 91%), 1 травня було випущено 18 ракет, з яких перехоплено 15 одиниць (понад 80%).

Протягом останнього тижня окупанти активно використовують для ударів дрони-камікадзе типу Shahed – у ніч з 7 на 8 травня з аеродрома Сеща, що в Брянській області, окупанти атакували Київщину одразу 35 іранськими БПЛА типу Shahed-131/136, всі безпілотники були збиті підрозділами протиповітряної оборони.

Shahed-136 дрон-камікадзе Іран
Пуск дрона-камікадзе типу Shahed

Також впродовж останнього тижня окупанти залучали до ракетних обстрілів свої бомбардувальники Ту-22М3 з ракетами Х-22. Крім того, нагадаємо, що вночі 4 травня зенітним ракетним комплексом Patriot було вперше збито російську аеробалістичну ракету Х-47 "Кинджал", випущену з літака МиГ-31К.

Читайте також: Скільки ракет в місяць може витрачати один дивізіон IRIS-T: у ПС ЗСУ розкрили кількість збитих цілей німецьким ЗРК