xcounter
#

Чехія готує черговий секретний пакет військової допомоги, а Німеччина обіцяє один мільярд євро

5787
Чехія готує черговий секретний пакет військової допомоги, а Німеччина обіцяє один мільярд євро

Чехія вже поставила Україні озброєння на понад 150 млн доларів та не збирається зупинятися, а самі чехи пожертвували ще 52 млн доларів для ЗСУ

Західні союзники України продовжують повідомляти про надання нашій країні військової та фінансової допомоги.

Зокрема очільниця міноборони Чехії Яна Чернохова оголосила, що найближчим часом запропонує уряду план додаткових військових постачань на загальну суму у 26-30,5 млн доларів. Це на додачу до вже переданого озброєння на 152 млн доларів. Окрім того, на адресу посольства України у Чехії надійшло вже понад 52 млн доларів пожертв, на які також закуповується військова техніка та озброєння.

Читайте також: Рашисти знову спробують форсувати Сіверський Донець та намагаються закріпитись околицях Сєвєродонецька

У своєму інтерв'ю на Ceska Televize 24 Яна Чернохова підкреслила, що не буде оголошувати перелік озброєння та навіть не буде підтверджувати інформацію від міністра оборони США Ллойда Остіна, що Прага передала Збройним Силам України танки та вертольоти. А мова йде, за деякими даним, про цілу ескадрилью ударних Мі-24. Окрім того, вже багаторазово зафіксоване використання ЗСУ реактивних систем залпового вогню RM-70 та САУ Dana.

Яна Чернохова
Очільниця міноборони Чехії Яна Чернохова

"Я з нетерпінням чекаю опублікування всього переліку після війни, але я дуже не хочу зараз надсилати дані Путіну", - пояснила очільниця міноборони Чехії.

Також про свою підтримку Україні грошима повідомила пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен. Яка заявила, що обговорила з міністром фінансів Сергієм Марченком актуальний стан у фінансовій сфері та надання грантової допомоги у 1 мільярд євро. Зазначимо, що ці кошти надходять не як позика, а саме, як грант.

Читайте також: Польські ЗМІ стверджують, що ЗСУ вже мають три батареї САУ Krab