xcounter
#

Рашисти знову спробують форсувати Сіверський Донець та намагаються закріпитись околицях Сєвєродонецька

4721
Рашисти знову спробують форсувати Сіверський Донець та намагаються закріпитись околицях Сєвєродонецька

Армія РФ демонструє абсолютну лінійність та прогнозованість намірів

Армія РФ не полишає надії здійснити форсування Сіверського Донця для чого здійснює поповнення запасів, про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 29 травня.

Тим сами ворог в черговий раз демонструє абсолютну лінійність та прогнозованість намірів, які не змінюються з початку місяця. Минула спроба такого форсування обернулась для нього втратою лише на одному напрямі до двох батальйонних тактичних груп.

Читайте також: Кремль вигадав нові наративи для пропагандонів: які нові казки тиражують у РФ та чому ми "ведемось"

Варто зазначити, що ці приготування відбуваються паралельно із активними бойовими діями на Сєверодонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках, мета яких - спробувати оточити Лисичанськ, Сєверодонецьк та блокувати основні логістичні шляхи. У вигляді допоміжного удару, на Слов’янському напрямку, противник намагався просунутись у напрямку Пасіка - Богородичне, але він був відкинутий.

За даними liveuamap

Разом із тим, як вже відмічали західні аналітики, ворог розпорошує сили та одночасно намагається оточити та веде лобові зіткнення у районі самого Сєверодонецька. Відповідно до зведення Генштабу рашисти у самому місті намагаються закріпитись на північно-східних околицях.

Також на Бахмутському напрямку окупанти проводять підготовку до штурмових дій, активно використовуючи артилерію та авіацію. А на Лиманському напрямку окремі підрозділи противника виведені за межі населеного пункту.

Щодо ситуації у районі Херсону, в якому ЗСУ перейшли до контрнаступу у районі селища Давидів Брід та перейшли Інгулець, то загарбники здійснюють переміщення резервів для відновлення втрачених позиції у районах населених пунктів Андріївка, Білогірка і Біла Криниця.

За даними liveuamap
Читайте також: "Мобіки" з "ЛДНР" почали складати зброю: назрівають масові бунти небажаючих ставати гарматним м'ясом
ТЕГИ Війна