xcounter
#

Броня САУ "Богдана" витримала влучання "Ланцета", і це дуже цікаво

18395
ВІтчизняна САУ "Богдана", яка витримала влучання "Ланцета", зима 2024 року, фото - "Українська бронетехніка"
ВІтчизняна САУ "Богдана", яка витримала влучання "Ланцета", зима 2024 року, фото - "Українська бронетехніка"

Цей епізод вкотре доводить надійність вітчизняної САУ

Прес-служба компанії "Українська бронетехніка" в своєму повідомленні підтвердила факт одного цікавого епізоду, про який активно повідомлялось у соцмережах напередодні. А саме – що одна із самохідних артустановок "Богдана" у версії з кабіною від "Української бронетехніки" успішно витримала влучання російського дрона-камікадзе "Ланцет».

Зазначається, що хоч САУ в результаті удару "Ланцетом" отримала значні пошкодження, але броня загалом витримала влучання, чим врятувала життя екіпажу артустановки.

Читайте також: З ким об’єдналася Patria, щоб запропонувати Бундесверу новий бронетранспортер

"Створена за стандартами НАТО 155-мм САУ "Богдана" вже неодноразово доводила свою точність у роботі по цілях противника. Сьогодні ми бачимо і докази надійності», - підкреслили в прес-службі компанії "Українська бронетехніка".

Від Defense Express додамо, що тут маємо справу із взагалі першим відомим випадком, коли вітчизняна САУ "Богдана" отримувала пошкодження в бою, і також – з першим випадком, коли стало відомо про те, що фізичний захист техніки витримав влучання рашистського дрона-камікадзе "Ланцет".

Цей приклад справді вкотре підкреслює високий рівень надійності вітчизняної САУ. Але можливо, цей епізод також стане і "стартовим" для нового витка "протистояння щита і меча", в нашому випадку – протистояння дронів-камікадзе і техніки на полі бою.

Раніше Defense Express розповідав про те, як виглядає механізація заряджання САУ "Богдана" у детальних фото від 47-ої артбригади.

САУ "Богдана" зі складу 47-ї артбригади, фото - прес-служба бригади
Читайте також: ЗСУ отримали два трофейні Т-90М зразка 2022 року, які "не видно в тепловізор"