xcounter
#

Бронеавтомобіль "Хамві" отримає нову версію

2510
Бронеавтомобіль "Хамві" отримає нову версію

Американська AM General та британська об’єдналися для створення нової версії легендарного бронеавтомобіля

Виробник популярного військового автомобіля HMMWV, відомого як Humvee – компанія AM General – оголосила про укладення угоди про стратегічне співробітництво з британською оборонною компанією QinetiQ з метою розробки технологій електрифікації для військових автомобілей, повідомляє видання Defence Blog.

Читайте також: США доставили ЗСУ ще 35 позашляховиків HMMWV

Як повідомляють у компанії, у рамках партнерства створюється гібридна концепція високомобільного автомобіля Humvee з метою демонстрації життєздатності електрифікованих наземних транспортних засобів військового призначення.

Зазначається, що наразі команда створила дві повністю інтерактивні моделі бронеавтомобілів Humvee з ефектом присутності у віртуальній реальності, які демонструють, як інноваційна технологія електроприводу QinetiQ інтегрується з мінімальним втручанням у конструкцію транспортного засобу.

Електродвигуни отримують живлення через кабелі від акумулятора, який можна розташувати в будь-якому місці автомобіля. Гібридна система електроприводу дозволить транспортним засобам долати більш небезпечні ландшафти, а також мінімізує акустичну та теплову сигнатури автомобіля. Крім того, такий автомобіль забезпечуватиме на 30% менше витрат палива, а також збільшує робочий діапазон автомобіля.

Читайте також: Не транспортний, а бойовий автомобіль: Міноборони планує змінити вимоги до ДКР "Сайгак"