xcounter
#

Болгарський транспортний літак прямує в Україну на ремонт (фото)

7568
Ан-30 ВПС Болгарії
Ан-30 ВПС Болгарії

Капітальний ремонт літака Ан-30 має здійснити ДП "Завод 410 ЦА"

Згідно з повідомленням на офіційній сторінці 6 Transport Air Group/Bulgarian Air Force, учора (19 січня 2021 року) літак ВПС Болгарії виконав тренувальний політ перед перельотом до Києва.

Вже 20 січня ц.р. болгарський літак (бн 055, сн 08-02) повітряного спостереження та аерофотозйомки має прибути в Україну для проведення капітального ремонту на держпідприємстві.

Читайте також: Українські авіаційні ракети з новими ГСН від компанії "Радіонікс" полетять на експорт

Відзначається, що контракт був укладений міністерством оборони Болгарії та ДП ДГЗІФ "Укрінмаш" (спецекспортер, що входить до складу ДК "Укроборонпром"). Інші подробиці угоди наразі невідомі.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що ВПС Шрі-Ланки відправить на проведення капітального ремонту на "Завод 410 Цивільної Авіації" четвертий транспортний літак Ан-32Б (бн SCM-868 зн 34-10) попри демпінгуючу пропозицію РФ.

Ан-32Б

Попередні три Ан-32 цієї країни прибули до Києва у серпні минулого року. Контракт на ремонтні роботи всіх чотирьох транспортних літаків також був укладений за допомогою ДП ДГЗІФ "Укрінмаш".

Су-25
Процес завантаження одного із болгарських Су-25 у вантажний літак Ил-76 для доставки у Білорусь

Варто також додати, що Ан-30 не єдиний з літаків ВПС Болгарії на якому за останній час виконується капітальний ремонт. Так, до кінця лютого ц.р. повітряні сили цієї країни отримають два останніх з восьми штурмовиків Су-25, що були відновлені на білоруському підприємстві ВАТ "558-й авіаційний ремонтний завод" за контрактом 2018 року.

Читайте також: У 2021 році гвардійські авіатори отримають чергові гелікоптери від Airbus (відео)