xcounter
#

Бояться високотехнологічної зброї: для чого у РФ хочуть модернізувати РЛС "Контейнер"

1690
Приймальна частина РЛС ЗГО 29Б6 "Контейнер"
Приймальна частина РЛС ЗГО 29Б6 "Контейнер"

У майбутньому в РФ хочуть побудувати ще декілька таких станцій

Російська загоризонтна РЛС "Контейнер" після модернізації зможе відстежувати перспективні гіперзвукові ракети противника.Таку інформацію повідомив командувач 1-ї армії протиповітряної та протиракетної оборони генерал-лейтенант Андрій Демін

"Наразі ведеться робота, у результаті якої загоризонтна РЛС буде здатна виявляти старт та політ перспективних гіперзвукових ракет противника", – зазначив він.

Читайте також: У світі стають популярним "мультизадачні" РЛС. Як Україні зіграти на цьому

За словами командувача, РЛС "Контейнер" здатна спостерігати масовий політ повітряних цілей, зокрема й крилатих ракет, на відстані до 2800 км – таким чином, під "око" РЛС, яка заступила на бойове чергування у Республіці Мордовія, потрапляє значна частина Західної Європи, частина Близького Сходу, акваторії Балтійського, Чорного та Середземного морів.

РЛС
Модульна станція типу "Воронеж"

Зазначається, що міноборони РФ планує в майбутньому планує побудувати ще декілька таких станцій на території країни, щоб створити суцільне радіолокаційне поле на відстані близько 2 тис. км від державних кордонів.

Читайте також: Фенікс, Зоопарк, 1Л300, Резидент та інші розробки НВК "Іскра": розмова з директором Юрієм Пащенко (відео)