xcounter
#

​Boeing виготовить понад 1000 крилатих та протикорабельних ракет на 2,6 млрд доларів для іноземних армій

1125
Пуск Harpoon Block II
Пуск Harpoon Block II

Компанія Boeing отримала замовлення на постачання протикорабельних та крилатих ракет за програмою Foreign Military Sales

Boeing та ВМС США уклали договір на виготовлення та модернізацію протикорабельних ракет Harpoon та крилатих ракет SLAM ER у загальній кількості понад 1000 одиниць. Ракети призначені для продажу країнам-партнерам США за програмою Foreign Military Sales. А вартість контракту складає 2,62 млрд доларів.

У відповідності до умов договору Boeing має до грудня 2028 року модернізувати крилаті ракети SLAM ER, а також поставити 650 нових одиниць до Саудівської Аравії.

Читайте також: ​Україна закупить у США три великих партії озброєння до кінця 2020 року, а також отримає кораблі Mark VI
SLAM ER
Зовнішній вигляд SLAM ER

SLAM ER - крилата ракета повітряного базування, яка була розроблена на основі протикорабельної ракети Harpoon. Вона має дальність польоту біля 270 км та здатна знищувати всі типи цілей на воді та землі. Особливістю ракети є її система наведення, яка складається із супутникової навігації та інфрачервоної головки самонаведення.

SLAM ER
SLAM ER призначена для повітряного базування

Однак в рекеті реалізований не тільки принцип "вистрілив-забув", але і команде управління. Це дозволяє оператору самостійно змінювати ціль для ракети прямо у польоті та навіть самостійно керувати ракетою у ручному режимі. Вартість однієї SLAM ER оцінюється у 0,5 млн доларів за одиницю.

Також Пентагон повідомив про замовлення 467 протикорабельних ракет Harpoon Block II на загальну суму у 650 млн доларів. Валова частина з них - 400 також буде продана Саудівський Аравії, а інші відвантажені арміям Бразилії, Катару та Тайланду. Також частина додаткового оснащення буде направлена до Індії, Японії, Нідерландів та Південній Кореї.

Harpoon Block II
Harpoon Block II - протикорабельна ракета

Harpoon Block II - модернізація відомої американської протикорабельної ракети, яка була прийнята на озброєння у 1977 році. Вона має дальність до 280 км, має комбіноване наведщення, яка складається з інерціальної та супутникової систем навігації на маршовій ділянці польоту та активний пошук цілі радіолокаційною головкою самонаведення перед атакою.

В окремій заяві Boeing повідомив, що ці контракти забезпечують виробництво ракет Harpoon до 2026 року та знову запустить виробничу лінію SLAM ER, яка останній раз працювала у 2008 році.

Читайте також: ​США замовило нову партію Javelin на 121 млн доларів