xcounter
#

​США замовило нову партію Javelin на 121 млн доларів

363
Javelin FGM-148 - один з основних протитанкових засобів піхоти США
Javelin FGM-148 - один з основних протитанкових засобів піхоти США

Пентагон та спільне підприємство Raytheon та Lockheed Martin уклали угоду на постачання нової партії протитанкових ракетних комплексів Javelin

Армія США закуповує нову партію високоточних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Загальна сума контракту становить 121,76 млн доларів, повідомило міністрество оборони США. Контракт має бути виконаний до 31 серпня 2023 року.

Враховуючи орієнтовну вартість одного Javelin у біля 200 тисяч доларів, мова йде про виробництво партії з приблизно 600 одиниць.

Читайте також: ​Україна закупить у США три великих партії озброєння до кінця 2020 року, а також отримає кораблі Mark VI

Нагадаємо, що на днях було повідомлено про початок серійного випуску нової модернізації ракети Javelin FGM-148F. Головна особливість модернізації - нова бойова частина, в якій об'єднанна осколково-фугасна та протитанкова тандемно-кумулятивна боєголовка. Це забезпечить ефективне знищення не тільки танків противника, але і легкоброньованих машин та живої сили противника.

Javelin прийнятий на озброєння армією США у 1996 році. Він оснащується тепловізійною головкою наведення на ціль, що дозволяє реалізувати принцип "вистрілив-забув". Дальність пострілу становить 2,5 км, а вірогідність знищення цілі оцінюється у 96%.

Нагадаємо, що Збройні Сили України закупили американські Javelin у 2017 році. За 47 млн доларів українське військо отримало 210 протитанкових ракет Javelin, 35 пускових установок, 2 пускових установки в якості запчастин, логістичні послуги та навчання персоналу.

Читайте також: ​Javelin пройшов модернізацію та отримав нову універсальну бойову частину