xcounter
#

Boeing і Mitsubishi домовилися про підтримку модернізації винищувачів F-15 в Японії

468
Boeing і Mitsubishi домовилися про підтримку модернізації винищувачів F-15 в Японії

Американська компанія Boeing підписала угоду з Mitsubishi Heavy Industries про підтримку модернізації японських винищувачів F-15.

Ця угода – частина масштабної програми модернізації 98 японських винищувачів F-15J / DJ Eagle, які були замовлені у рамках Foreign Military Sales у 2019 році.

У рамках угоди MHI отримає від Boeing креслення, наземне допоміжне обладнання та технічну документацію для модернізації перших двох літаків F-15J до конфігурації Super-Interceptor, також відомої як F-15JSI.

Читайте також: ​Азербайджан і Туреччина почали спільні навчання: перекинуто ударні вертольоти T129 ATAK (відео)
F-15 истребитель япония
Радар Raytheon AN/APG-82(v)1 з АФАР, який отримують японські F-15, також встановлюється на F-15E Повітряних сил США.

Модернізований літак отримає новий радар, системи РЕБ та зброю, а також удосконалену систему кабіни, що працює на новітньому комп’ютері та призначена для покращення ситуаційної обізнаності пілота.

На літак буде встановлено новий радар Raytheon AN/APG-82(v)1 з АФАР, який також встановлюється на F-15E Повітряних сил США. Японія замовила 103 таких радари, включаючи шість запасних комплектів, а також 116 комп’ютерів Honeywell Advanced Display Core Processor II та 101 цифрову систему РЕБ AN/ALQ-239 від BAE Systems.

F-15

Пакет модернізації також передбачає встановлення антиспуфінгового пристрою для більш точної навігації та нові радіоприймачі.

Відомо, що Японія також подала запит на "інтеграцію літаків та боєприпасів, а також підтримку випробувань". Детальної інформації щодо озброєння поки що немає, однак в оголошенні щодо контракту на офіційному сайті Boeing є зображення винищувача F-15 з японським маркуванням з ракетою протиповітряної оборони AGM-158 від Lockheed Martin.

F-15 Япония истребитель
Зображення з сайту Boeing

У 2018 році Японія підтвердила, що вона має намір придбати ракети JASSM та інтегрувати їх у F-15. Однак наразі невідомо, чи погодиться Японія на пропозицію Boeing збільшити кількість ракет середньої дальності AIM-120 (усього винищувач F-15 може нести до 18 таких ракет), які компанія раніше демонструвала на аерокосмічній виставці в Японії.

Наразі військово-повітряні сили Японії мають парк з близько 200 одномісних літаків F-15J та двомісних F-15DJ Eagle. Ці літаки активно використовуються для спостереження за іноземними військовими літаками, що заходять в зону ідентифікації ППО Японії у міжнародному повітряному просторі навколо країни.

Читайте також: ДП "Антонов" продовжить строки служби 9 літакам Ан-24, Ан-26 та Ан-30 ЗСУ