xcounter
#

Блокбастери відпочивають: на відео показали результат нічної зустрічі NLAW з рашиським Т-72

74062
Блокбастери відпочивають: на відео показали результат нічної зустрічі NLAW з рашиським Т-72

ПТРК NLAW був спеціально створений для знищення танків армії РФ

Бійці 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на відео з дрона показали наслідки удару протитанковим комплексом NLAW, декілька тисяч яких Україна отримала ще до начала рашиського вторгнення.

"Ракета кумулятивної дії пробила броню Т-72 згори і знищила ціль, екіпаж загинув миттєво... підбитий танк горить із середини, дим іде навіть через ствол гармати. А за кілька секунд здетонував боєкомплект - танк вибухнув, його башту відірвало й відкинуло на кілька метрів", - йдеться у дописі від бригади.

Читайте також: Звільнення Херсона наближається: бої за 10 км від міста та флангові удари

Важко і не погодитись із іншим твердженням у дописі, що реальні кадри виявились значно ефектнішими за будь-яку комп’ютерну графіку голлівудських блокбастерів.

NLAW зсу

Зазначимо, що NLAW був спеціально розроблений для знищення саме російьських танків, враховуючи всі їх особливості. Розробник цього ПТРК, шведський Saab, навіть на тренажерах у якості цілей використовував саме російські танки типу Т-72. З цим і пов'язана вражаюча ефективність цієї зброї, бо кумулятивна струя прошиває танк зверху, що викликає пожежу та детонацію боєкомплекту.

Читайте також: У НАТО "благословили" ЗСУ на удари по військових та логістичних об'єктах на території РФ із західної зброї