xcounter
#

Бити окупантів їхнім "ленд-лізом": як рота десантників ЗСУ трощила російське військо

6617
Фото: 25-а окрема повітрянодесантна Січеславська бригада
Фото: 25-а окрема повітрянодесантна Січеславська бригада

Десятки полонених, знищені рашисти та техніка російської армії – результат роботи українських військових

Бійці повітрянодесантної Січеславської бригади розповіли виданню АрміяInform, як в одному з боїв рота бійців нищила російське окупаційне військо – як розповідає командир роти з позивним "Кіборг", один з боїв для наших бійців виявився вдалим на знищену техніку та окупантів.

знищена російська техніка
Знищена техніка. Фото: АрміяInform

Як каже "Кіборг" тоді його рота змогла зайти в тил окупантах – ворог потрапив під щільний вогонь ЗСУ, першу російську групу "накрили" з квадрокоптера, інша група з 12 рашистів "натрапила" прямо на КСП роти, де здалися в полон двом нашим бійцям.

Читайте також: ЗСУ отримали запчастини до Т-72Б від Марокко, де є майже сотня таких танків – ЗМІ

"Тоді ми знищили чотири танки, три БМП, два БТР, БТР КШ та близько двох рот окупантів. Ще понад два десятки росіян, серед яких був один старший лейтенант, потрапило в полон", – каже "Кіборг". Потім виявилося, що лише офіцер був кадровий військовий, інші бійці – мобілізовані.

вогонь з РПГ ЗСУ
Під час навчань. Фото: 25-а окрема повітрянодесантна Січеславська бригада

Згадує цей бій й молодший сержант Сергій Найда – каже, що окупанти не очікували такого "швидкого" заходу бійців ЗСУ на позиції, тому фактор "раптовості" допоміг буквально "впритул нищити все, що бачили" – з РПГ та іноземних переносних протитанкових систем, крім того, били окупантів й російським "ленд-лізом", який затрофеїли на Харківщині.

Нагадаємо, що під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області восени цього року РФ втратила низку зразків ОВТ, у тому числі й таких цінних екземплярів, як-от "Зоопарк" чи "Орлан-10", а також десятки одиниць танків, САУ та іншої техніки.

Читайте також: Як ЗСУ "підказують" морпіхам США, що вони обрали правильну стратегію для війни в Тихому океані