xcounter
#

Білорусь показала майбутній вигляд вітчизняного ЗРК проти БПЛА "Трио"

5154
ЗРК "Трио"
ЗРК "Трио"

"Трио" мають показати вже у червні

У Білорусі продемонстрували вітчизняний зенітний ракетний комплекс "Трио", який створений на базі бронеавтомобіля Asilak. Він призначений для знищення безпілотників та високоточної зброї, зазначає державний військово-промисловий комітет Білорусі.

Розробку веде мінське підприємство "БСВТ - новыя тэхналогіі". Поки продемонстровано лише орієнтовний зовнішній вигляд та склад комплексу, а у "залізі" його покажуть у червні на виставці MILEX-2021, яка проходить у Мінську.

Читайте також: Турецький новітній ЗРК HİSAR-O+ відстрілявся на максимальну дальність (відео)
Пускова ЗРК
Пускова установка ЗРК "Трио"

Технічно "Трио" є доволі цікавим рішенням з інтеграції вже існуючих технологій у єдиний комплекс. Зокрема, у якості ракет використано 9М37М від "Стрела-10". А також модернізовану ракету Р-60-НТ, яку "навчили" працювати з землі.

Сам комплекс складається з двох типів машин: виявлення та пускової установки, які комунікаційно зв’язані між собою через автоматичну систему управління "Альянс".

Для виявлення цілей використовується оптична система з оглядом на 360 градусів з телевізійними каналом, яка автоматично виявляє цілі. Також вона оснащена акустичною системою та метеостанцією.

ЗРК
Машина виявлення цілей ЗРК "Трио"

Після виявлення цілей всі дані передаються до пускової установки, яка використовує оптичний прицільний комплекс "Стриж-М3", який має тепловізійний та телевізійний канали.

Щодо максимальних можливостей комплексу, які пов’язані із ТТХ ракет, то 9М37М має дальність знищення цілей до 5 км, а по висоті до 3,5 км. Щодо дальності дії Р-60-НТ поки інформація відсутня, проте це ракета "повітря-повітря" із максимальною дальністю пуску до 10 км, а у "наземному" варіанті цей параметр буде значно меншим.

9М37
Ракети 9М37 - озброєння ЗРК "Стрела-10"

З боку Defense Express зазначимо, що білоруське "Трио" може розглядатися, як конкурент вітчизняній розробці від ДККБ "Луч" - ЗРК ближнього радіуса дії з ракетами РК-10. Проте українська ракета має значно кращі параметри знищення цілей: до 10 км по дальності та до 3,5 км по висоті при пуску з землі.

Читайте також: Грузія почала оновлення штурмової авіації та розробляє власний ударний БПЛА