xcounter
#

Бійці ЗСУ отримали зенітки С-60, які допоможуть бити рашистів (відео)

88264
"Гантрак" Збройних Сил України із зеніткою С-60, ілюстративне зображення з відкритих джерел
"Гантрак" Збройних Сил України із зеніткою С-60, ілюстративне зображення з відкритих джерел

В руках у наших бійців – доволі ефективна зброя, що може знищувати легку бронетехніку або "Орлани" на дистанції до 6 кілометрів

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – бійці 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка отримали і опановують зняті зі зберігання зенітні гармати С-60 калібром 57 мм.

При цьому бійці ЗСУ тренуються використовувати зенітки С-60 як і на стаціонарних позиціях, так і у форматі "ган-трака" на шасі вантажівки КАМАЗ.

Читайте також: Бійці ЗСУ відстрілялись по ворогу "партизанським" "Градом" на МТ-ЛБ (відео)

До цього, як розповідав Defense Express, зенітні гармати С-60 отримали і опановують також бійці Харківської бригади територіальної оборони. У цьому випадку як "ган-трак" використали вантажівку КРАЗ, стрільби зі стаціонарної позиції також відпрацьовувались.

Зенітка С-60 – це по-своєму ефективна зброя, що може уражати легку бронетехніку або безпілотники рашистів на дистанції до 6 кілометрів та висоті до 5 кілометрів. Наскільки така зенітка може бути ефективною як імпровізований засіб оборони, може вказувати той факт, що С-60 досі використовують збройні сили Польщі.

Польська армія проводить стрільби із С-60, фото з відкритих джерел
Читайте також: Зеленський очікує, що питання щодо постачання Україні РСЗВ MLRS вирішиться вже за декілька днів