xcounter
#

Авіаносець Cavour здійснив історичне розгортання, причому йдеться одразу про дві події

20988
На передньому плані - італійський авіаносець Cavour, фото — U.S. Navy
На передньому плані - італійський авіаносець Cavour, фото — U.S. Navy

Флагман італійських ВМС легкий авіаносець Cavour було введено в експлуатацію у 2009 році

Минулого тижня в Австралії стартували багатонаціональні навчання Pitch Black, які за свою 43-річну історію мають стати наймасштабнішою подією за участі 140 літаків і також 4500 військовослужбовців з 20 країн, у тому числі низка з яких вперше бере участь у цій події.

Також вперше у навчаннях Pitch Black візьме участь авіаносець військово-морських сил Італії Cavour - включно з його авіагрупою, а також супроводженням з фрегатів та патрульних катерів, як розповідають у виданні Zona Militar.

Читайте також: Італія готова на 20 млрд євро закупити у Rheinmetall рекордну кількість танків та БМП

Ба більше, це також вперше, коли Cavour було розгорнуто в Індо-Тихоокенському регіоні. Після участі в навчаннях Pitch Black італійський авіаносець відправиться в Японію, де візьме участь у ще одних навчаннях, вже спільно з військово-морським флотом США.

Італійський легкий багатоцільовий авіаносець Cavour (C 550) був закладений у 2001 році, а введений в експлуатацію у 2009, тоді як проєкт його розробляли ще у 80-90-х роках, вартість будівництва оцінена на рівні 1,5 млрд євро. Має водозаміщення 30 тисяч тонн за умови повного завантаження, у 2020 році пройшов модернізацію для подальшої експлуатації літаків п’ятого покоління F-35B.

Щодо навчань Pitch Black, то вони проводяться Королівськими повітряними силами Австралії, на них відпрацьовують наступальні та оборонні дії за участі "синіх" та "червоних" команд.

Перші навчання відбулися у червні 1981 року, в яких брали участь суто австралійські повітряні сили, у 1983 до них вперше приєдналися Сполучені Штати, а згодом додавалися нові учасники.

Раніше Defense Express розповідав, що Італія купує винищувачі за дійсно фантастичним цінником.

Читайте також: Якщо дуже хочеться Tucano, але не можна купити в Бразилії, то копію роблять в Італії