xcounter
#

Армія Великобританії замовила наземні безпілотники Rheinmetall Mission Master

587
Rheinmetall Mission Master може діяти у автономному режимі
Rheinmetall Mission Master може діяти у автономному режимі

Наземний дрон Rheinmetall Mission Master візьме участь у програмі роботизації збройних сил Сполученого Королівства

Збройні сили Великої Британії замовили чотири наземних дрони Mission Master від Rheinmetall, які будуть передані до кінця весни цього року. Наземні безпілотники будуть використані у програмі досліджень шляхів роботизації військових підрозділів на рівні взводу.

За оцінками британських військових, використання подібних дронів може значно підвищити ефективність піхотних підрозділів, які візьмуть на себе значну частину задач. Наприклад, саме такі дрони можуть здійснювати евакуацію поранених, супроводжувати бійців та транспортувати для них додаткове озброєння та боєприпаси тощо. Водночас, наземний дрон буде виконувати ці задачі самостійно, не відволікаючи бійців від їх головних завдань.

Читайте також: Українська компанія "ІНФОКОМ ЛТД" розробила робота-поліцейського на базі платформи "Скорпіон" (фото)
Rheinmetall Mission Master
Mission Master у вантажному варіанті

Rheinmetall Mission Master - колісний наземний дрон, який побудований на універсальному високопрохідному шасі 8х8. У базовому варіанті Mission Master має вантажну площадку, яка дозволяє перевозити до 600 кг вантажів, або евакуювати двох поранених. Також існує можливість встановлення бойових модулів, з кулеметним та ракетним озброєнням, систем розвідки та іншого оснащення.

Mission Master у вантажному варіанті
Mission Master озброєний системою запуску некерованих реактивних снарядів

Наземний дрон від Rheinmetall розганяється до 40 км/год, а також може форсувати водні перешкоди вплав з швидкістю 5 км/год. За заявами розробників, Mission Master може працювати в повністю автономному режимі. Вперше цей дрон був публічно продемонстрований у 2017 році.

Нагадаємо, що в Україні в 2016 році був створений наземний безпілотник "Фантом", який повністю відповідає концепції роботизації армії. Проте, станом на сьогодні, "Фантом" і досі чекає на замовлення від України, хоча інші країни неодноразово проявляли підвищений інтерес до цієї розробки. А Об'єднані Арабські Емірати вже придбали один тестовий зразок для його всебічної оцінки у реальних умовах.

Фантом
Український "Фантом" озброєний системою запуску некерованих реактивних снарядів

Додамо, що армія США вже замовила наземні дрони MUTT, які призначені для транспортування вантажів та евакуації поранених. Повідомлялось, що понад 600 MUTT мають бути поставлені до 2024. Активні роботи проводить і Росія, яка відкрито тестувала свої останні роботизовані платформи, зокрема, "Уран-9" у Сирії. У Кремлі вже оголосили про плани створення першого стройового підрозділу, на озброєнні якого буде стояти значна кількість наземних дронів.

Читайте також: Парламент Естонії підтримав ідею виробництва бронетранспортерів