xcounter
#

Парламент Естонії підтримав ідею виробництва бронетранспортерів

417
Парламент Естонії підтримав ідею виробництва бронетранспортерів

Комітет з національної оборони естонського парламенту підтримав консорціум вітчизняної оборонної промисловості в питанні організації виробництва власних бронемашин

На засіданні, що відбулося 13 квітня, Комітет з національної оборони естонського парламенту ознайомився з проєктом консорціуму підприємств естонської оборонної промисловості щодо участі у спільній програмі закупівлі бронетехніки Естонії, Фінляндії та Латвії, а також по можливості початку самостійного виробництва бронемашин в Естонії, повідомляє Ukrainian Military Pages із посиланням на сайт парламенту Естонії.

Голова комітету Андрес Метсоя повідомив, що компанії представили свої плани і комітет підтримав проєкт. "Це крок у правильному напрямку, – сказав Метсоя. –Проєкт вплине на найрізноманітніші сфери. Також для нас важливо і співробітництво з Латвією та Фінляндією".

Читайте також: Т-90М "Прорыв" у нікуди: чому Росія не змогла зробити навіть "недоАрмату"

За його словами, естонські підприємства змогли б отримати абсолютно нові можливості.

Зрозуміло, що це потрібно робити за ініціативи уряду та за підтримки парламенту. Водночас оборонні потреби Естонії повинні бути критично оцінені з точки зору економічних показників та можливого скорочення оборонного бюджету через економічний спад.

Проєкт представили виконавчий директор Спілки підприємств оборонної промисловості Естонії Тармо Рянісоо, директор Державного центру оборонних інвестицій Кусті Салма, представники Milrem LCM (віднедавна Milworks), Milrem Robotics, Cybernetica та Baltic Marine Group.

Бронетранспортер Patria 6×6
Бронетранспортер Patria 6×6

Наразі обговорюється можливість отримання ліцензії фінської Patria на виробництво бронемашин в Естонії з можливістю проєктування необхідних модифікацій. Також ймовірно, що естонський консорціум самостійно розробить бронемашину з колісною формулою 6х6 відповідно до потреб сил оборони Естонії. В обох випадках цей проєкт матиме явний позитивний вплив як на економіку, так і на оборонні можливості Естонії.

Читайте також: Комплекс РЕБ "Мандат Б1Е" може оновитися