xcounter
#

Армія Індії отримала перший танк Arjun Mk-1A: 118 машин коштуватимуть бюджету 1,22 мільярди доларів

3642
 Натомість, індійська влада наголошує: програма Arjun є важливою для розвитку національної оборонної промисловості, бо у виробництві таких танків задіяно майже 200 підприємств та 8000 працівників
Натомість, індійська влада наголошує: програма Arjun є важливою для розвитку національної оборонної промисловості, бо у виробництві таких танків задіяно майже 200 підприємств та 8000 працівників

Кожен танк Arjun Mk-1A коштує майже 10 мільйонів доларів, і це- найбільша у світі вартість ОБТ. Причина – у базову модель Arjun потрібно було внести майже сотню вдосконалень

Вчора, 14 лютого 2021 року, відбулась урочиста церемонія передачі першого із 118 танків Arjun Mk-1A для індійських збройних сил.

Головним гостем заходу був прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, сама церемонія відбувалась в місті Ченнаї, столиці штату Тамілнаду, де знаходиться завод, на якому ведеться виробництво танків Arjun.

Читайте також: ​ХКБМ отримав завдання розробити новий БТР: коли V - це перемога

Про це сповістило індійське видання Swarajyamag.

Танк Arjun Mk-1A під час випробувань

Всього в рамках контракту для ЗС Індії планується побудувати 118 танків Arjun Mark-1A, вартість поставки при цьому складатиме 1,22 мільярди доларів.

Як відомо, ці танки є найдорожчими у світі – кожен екземпляр коштує 10 мільйонів доларів. І також – одними із найважчих у світі, їх маса досягає 68 тонн.

Втім, як наголосив очільник уряду Індії, програма танка Arjun Mark-1A має "стимулююче" значення для національної оборонної промисловості: для виробництва таких бронемашин задіяні майже 200 підприємств та майже вісім тисяч осіб.

Стрій танків Arjun на параді

Коли будуть виконані поставки усіх 118 екземплярів Arjun Mark-1A – наразі невідомо. В грудні 2020 року були повідомлення, що перші п’ять таких бойових машин армія Індії має отримати протягом 30 місяців.

Також відомо, що в рамках підготовки до серійного виробництва Arjun Mk-1A було усунуто 93 недоліки, притаманних базовій моделі Arjun Mk1. Базові 14 недоліків – стосувались елементів захисту, систем управління, ходової частини та технології проведення ремонтних робіт.

Танки Arjun Mark-1A мають замінити собою в строю індійської армії близько двох тисяч Т-72, ресурс яких вичерпається в наступні 10 років
Читайте також: Т-64 зразка 2017 року: як про модернізовані танки відзиваються у ЗСУ (відео)