xcounter
#
"Антонов" - основа авіабудівної галузі України

​"Антонов" вимагає виходу з "Укроборонпрому": звернення авіабудівників до Зеленського

"Антонов" - основа авіабудівної галузі України
2007

Колектив ДП "Антонов" звернувся до високопосадовців з проханням врятувати авіабудівну галузь України

Черговий скандал в "Укроборонпромі" набирає обертів. Після того, як "Антонов" звинуватив керівництво Державного концерну у намаганнях знищити підприємство, а у відповідь гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус звільнив очільника Олександра Донця, колектив авіабудівного підприємства звернувся до вищого керівництва України з проханням врятувати авіабудівну галузь України.

Мітинг Антонов

Читайте також: "Антонов" звернувся до Зеленського: керівництво "Укроборонпрому" нищить оборонний комплекс України
Мітинг працівників ДП "Антонов" біля прохідної заводу

У зверненні до Президента України Володимира Зеленського, а також інших керівників держави, йдеться про необхідність термінового виключення ДП "Антонов" зі складу ДК "Укроборонпром".

Окрім того, авіабудівники вимагають створити міністерство, яке буде координувати роботу аерокосмічної галузі та оборонно-промислового комплексу в Україні, а також просять повернути на посаду керівника Олександра Донця та затвердити програму розвитку авіабудівної галузі до 2030 року.

У іншому випадку, як підкреслюють на підприємстві, "Антонов", а разом із ним і вся авіабудівна галузь України буде знищена за бажанням нинішнього керівництва "Укроборонпрому".

мітинг Антонов
Головна вимога працівників - "Руки геть від "Антонова"

"ДК "Укроборонпром" вдається до заходів, спрямованих на припинення діяльності підприємства. Серед таких методів - намагання швидко корпоратизувати підприємство без урахування існуючих ризиків... Прикладів такої трансформації тільки в Києві - безліч, на території багатьох ліквідованих підприємств терміново проводиться комерційна забудова. Площі "Антонова" не дають спокою новоявленим реформаторам", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для обгрунтування цих дій "Укроборонпром" з численними порушеннями проводив постійні перевірки, які блокували діяльність "Антонова".

Окрім того, держконцерн свідомо гальмував процес затвердження фінплану підприємства через намагання отримати 15% від прибутку від його діяльності.

Антонов цех
"Антонов" увійшов до складу ДК "Укроборонпром" у 2015 році

"І це в той час, коли "Антонов" власним коштом проводить програму імпортозаміщення, не маючи фінансової підтримки з боку держави, не маючи жодного держзамовлення, але виконуючи за власний рахунок обов’язки з побудови літака Ан-178 за контрактом, укладеним між компанією "Спецтехноекспорт" та МВС Перу", - підкреслюють у ДП "Антонов".

Ан-178
Ан-178 - найновіший літак України
Читайте також: "Укроборонпром" проти "Антонова": війна за небо чи за землю?