xcounter
#

Американський флот отримав ракетний крейсер типу Ticonderoga, що 6 років простояв на ремонті

4264
Ракетний крейсер USS Gettysburg (CG 64) був прийнятий до складу ВМС США в 1991 році
Ракетний крейсер USS Gettysburg (CG 64) був прийнятий до складу ВМС США в 1991 році

В 2022 році ВМС США планують вивести в резерв інші сім ракетних крейсерів цього типу

Ракетний крейсер USS Gettysburg (CG 64) типу Ticonderoga повернувся до складу ВМС США після проведеного шестирічного ремонту за програмою подовження життєвого циклу корабля (Ship Life Extension Program - SLEP). На даний момент цей корабель перебуває на військово-морській базі Норфолк.

Про це йдеться у повідомленні Атлантичного командування Військово-Морських Сил США.

Читайте також: Замість Су-57 та "Охотника": ВПС США замовили новий надзвуковий БпЛА, який буде "воювати" за ворогів Америки
Ракетний крейсер USS Gettysburg (CG 64) типу Ticonderoga, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Відомо, що роботи по цьому кораблю виконувала британська корпорація BAE Systems на своїх потужностях у Норфолку. Вартість робіт складала 146,3 мільйона доларів, у цей пакет входило установка нової версії системи управління вогнем Aegis, оновлення бортових систем зв’язку корабля, ремонт житлових приміщень на борту крейсера.

Також відомо, що у липні 2021 року на борту USS Gettysburg (CG 64) відбулась пожежа, від якої постраждало четверо моряків. Причини цього інциденту ще розслідуються.

Ракетний крейсер USS Gettysburg (CG 64) під час ремонтних робіт у Норфолку, фото з відкритих джерел

У липні 2021 року були повідомлення, що ВМС США з 2022 року хочуть вивести в резерв одразу сім ракетних крейсерів типу Ticonderoga, і так начебто зекономити мінімум 5 мільярдів доларів щорічних експлуатаційних витрат.

Мова про кораблі USS San Jacinto (CG 56), USS Lake Champlain (CG 57), USS Monterey (CG 61), USS Hue City (CG 66), USS Anzio (CG 68), USS Vella Gulf (CG 72), USS Port Royal (CG 73).

Ракетний крейсер USS Monterey (CG 61) у березні 2021 року виконав похід до Чорного моря для стримування можливої прямої воєнної агресії РФ проти України, фото ілюстративне

Конгрес та Сенат США виступають проти такого рішення – побоюються, що американський флот може залишитись без достатньої кількості платформ для ведення війни на морі.

На даний момент, у відкритих джерелах відсутні дані, яке ж остаточне рішення прийняли військові та законотворці США по темі майбутнього семи ракетних крейсерів типу Ticonderoga.

Ракетний крейсер USS Anzio (CG 68), який ВМС США хочуть вивести в резерв, і по якому BAE Systems зараз також веде роботи по модернізації, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Знищувати бункери по новому: США випробували високоточну GBU-72