xcounter
#

Американські аналітики оцінили можливість нападу Білорусі на Україну

40714
Американські аналітики оцінили можливість нападу Білорусі на Україну

Армія Білорусі продовжує навчання та тримає десантно-штурмові підрозділи поблизу кордону з Україною

Попри те, що армія Білорусі максимально демонструє свою готовність атакувати Україну, а не тільки люб'язно надавати територію своєї країни у вигляді плацдарму для атак армії РФ, вірогідність такого сценарію вкрай мала.

Саме до такого висновку прийшли в американському аналітичному центрі Institute for the Study of War, повідомивши, що для невизнаного президента Лукашенко страх перед загрозою внутрішніх заворушень перевищує будь-які інші фактори. Тим паче, що у Білорусу доволі обмежені збройні сили.

Читайте також: Досвід України у дії: у Польщі анонсували замовлення на винищувач танків з ракетами Brimstone

"Будь-який вступ Білорусі у війну також, ймовірно, спровокує подальші руйнівні санкції проти Білорусі. Будь-яка непідтримувана білоруська атака на північ України, швидше за все, буде вкрай неефективною, а якість білоруських військ залишається низькою", - йдеться у звіті.

форсування армія Білорусі
Армія Білорусі активно відпрацьовує форсування

Водночас це не заважає Мінську активно проводити навчання, які тривають вже з травня та постійно продовжувались. Зараз біля кордону

розгорнуто, орієнтовно, до 7 батальйонів з десантно-штурмових бригад.

У будь-якому випадку така активність армії Білорусі зумовлює Україну тримати достатні сили уздовж всього 1000-км кордону.

Також слід враховувати, що окрім класичного наступу у складі батальйонних тактичних груп залишається й ще одна загроза - дії малих диверсійно-розвідувальних груп.

Читайте також: ЗСУ натякають, що мають ще багато 203-мм снарядів до САУ "Піон" (відео)
ТЕГИ Війна