xcounter
#
Сьогодні українські військові зв’язківці відзначають своє професійне свято - День військ зв’язку / Фото: МОУ

8 серпня в Україні відзначають своє професійне свято українські військові зв’язківці

Сьогодні українські військові зв’язківці відзначають своє професійне свято - День військ зв’язку / Фото: МОУ
1112

День військ зв’язку встановлено згідно з Указом Президента "Про День військ зв’язку" від 1 лютого 2000 року

Дата святкування була обрана в зв’язку з тим, що саме в цей день, 8 серпня 1920, в Києві, на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища, почалася підготовка зв’язківців на других Київських військово-інженерних курсах.

З початком Незалежності України 3 січня 1992 року управління зв’язку Червонопрапорного Київського військового округу прийняло на себе управління системою і військами зв’язку Київського, Прикарпатського, Одеського військових округів, а надалі - військами зв’язку Військово-Повітряних сил і Військ Протиповітряної оборони. З цього і почалося формування Управління зв’язку Головного штабу ЗС в нашій державі.

Читайте також: Український виробник засобів зв'язку та комунікації оновлює виробничу базу
День військ зв’язку, Defense Express

У процесі розвитку війська зв’язку повністю позбавилися від радянського спадку не лише щодо технічного оснащення, а й на рівні ухвалення управлінських рішень та структури в цілому.

Публікація по темі: ЯК ЗМІНЮЄТЬСЯ ОСНАЩЕННЯ ТА ТЕХНІКА ВІЙСЬК ЗВ’ЯЗКУ ЗСУ - ІНФОГРАФІКА

У лютому 2020 року, відповідно до реформування військових структур ЗСУ за стандартами НАТО, Головне управління зв'язку та інформаційних систем ГШ ЗСУ було переформовано у Командування Військ зв'язку та кібернетичної безпеки Збройних Сил України.

День військ зв’язку, Defense Express

Нині військовий зв’язок є високотехнологічною основою системи управління ЗС України, зокрема і під час бойових дій з російським агресором. Це свідчить про важливість упровадження в діяльність військ (сил) сучасних інноваційних технологій та досягнень світової науки в галузі телекомунікацій.

День військ зв’язку, Defense Express

Війська зв’язку – це спеціальні війська, призначені для забезпечення зв’язку і управління військами Збройних Сил, його технічна основа, а воїни-зв’язківці входять до складу всіх родів військ. Наразі спеціальність військового зв’язківця одна з найбільш затребуваних в зоні військових дій на сході України.

Defense Express вітає усіх причетних зі Святом і бажає щоб зв’язок завжди був!

Як раніше повідомляв Defense Express, переоснащення ЗСУ сучасними цифровими станціями йде за планом.

Читайте також: Наступного року українська морська піхота буде повністю переоснащена новітніми радіостанціями L3Harris