xcounter
#

Наступного року українська морська піхота буде повністю переоснащена новітніми радіостанціями L3Harris

1506
Станція Harris Falcon ІІI
Станція Harris Falcon ІІI

В постачанні американських цифрових радіостанцій морпіхам ураховується військова допомога Уряду США

За словами командувача Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України генерал-майора Євгена Степаненка, це переоснащення стане одним із низки масштабних проектів, що заплановані на наступний рік.

"Наступного року плануємо реалізувати низку масштабних проєктів. Зокрема, укомплектувати бригади й окремі батальйони морської піхоти цифровими засобами зв’язку виробництва компанії L3Harris Technologies (з урахуванням матеріально-технічної допомоги) на 100%", - відзначив Євген Степаненко.

Читайте також: L3Harris : перспективи в Україні. Інтерв’ю
L3Harris
Тисячі сучасних радіостанцій L3Harris вже стоять на озброєнні підрозділів ЗСУ

Також він додав, що Міноборони планує організувати "процедуру укладення офсетного договору" з L3Harris. В ньому мають бути прописані окремі пункти, що дозволять Збройним силам більш ефективно та широко застосовувати американські радіостанції.

L3Harris
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Зокрема, мова йде про створення в Україні сертифікаційного центру з обслуговування та ремонту поставлених радіостанцій Harris та розробку й виготовлення конструкторської документації для встановлення американських засобів зв'язку на "рухомі засоби" Збройних сил.

L3Harris
Продукція L3Harris на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Нагадаємо, українським силовим підрозділам (ЗСУ, НГУ та ДПСУ), в рамках програми безпекової допомоги від Уряду США, вже кілька років постачаються короткохвильові станції Falcon ІІ та надсучасні Falcon ІІI КВ і УКВ діапазонів. Також ЗСУ отримали більш потужні багатодіапазонні багатоцільові радіостанції, які дозволяють вести роботу в будь-яких частотних діапазонах і режимах, включаючи супутниковий.

На початок цього року Україна отримала засобів зв'язку виробництва L3Harris Technologies на $230 млн. За попередніми планами, цього року відбудуться постачання радіостанцій на суму у ще приблизно $70 млн.

Читайте також: Загальна вартість отриманих від США Україною станцій зв'язку Harris до кінця 2020 року складе $300 млн