xcounter
#

Світ і Україна: про партизанський фронт, народ Ізраїлю та про носорога на ім'я Київ

Висновки Центру ККБ на тлі 26 доби путінської агресії
Танки готові захищати Одесу
Танки готові захищати Одесу
3280

Резонансні інфомаркери світової солідарності з Україною у протидії російській агресії. До вашої уваги - чергова доробка від аналітиків Центру комунікаційно-контентної безпеки на підставі аналізу інформаційного поля: у подіях і фактах.

Транзит солідарності - третю добу на польсько білоруському кордоні 116 справжніх європейців-активістів тримають фронт солідарної гідності, рятуючи світ демократії ЄС від ганебної торгівлі країн ЄС із диктаторськими режимами в путінській РФ та лукашенківській Білорусі: черга з фур вже на 50 кілометрів, протест продовжено до 24 березня.

А в цей час на справжньому партизанському фронті місцеві активісти руйнують залізницю окупованої Білорусі, щоб зашкодити пересуванню терористичних військ путінських окупантів: білоруські партизани зупиняють російські потяги, псують техніку – так вони намагаються не допустити вторгнення Білорусі в Україну (радник Тихановської Франак Вячорка).

Читайте також: У Білорусі повідомили про повернення десантної бригади у місце постійної дислокації

Книжкова порожнеча: Україна на Болонському книжковому ярмарку представить порожній стенд. Україна на Болонському ярмарку дитячої книги, що проходитиме 21-24 березня, буде представлена порожнім стендом-маніфестом, аби засудити російську агресію та підтримати Україну – використовувати гештеги #StandWithUkraine, #StopRussianAggression; роздрукувати стікери й постери з гаслами про підтримку України та розмістити їх на своєму стенді; взяти до уваги каталоги прав українських видавців (проєкт Література на експорт).

Зоосолідарність: у чеському зоопарку народився рідкісний носоріг, якого назвали Києвом. Ця подія вказує на чеський вектор віри в швидку перемогу українського стилю життя, а значить нашої загальної цивілізаційної перемоги та швидкої капітулації путінського режиму й геостратегічної концептосфери путінства не лише в РФ, а й у світі.

Можна довго запитувати, чому ми не можемо отримати від вас зброю, чому Ізраїль не ввів потужні санкції проти росії, чому не тисне на російський бізнес…

Чи відбудеться солідарність народів, яких об’єднують праведники світу? Чи великий народ Ізраїлю залишить українців наодинці із путінським геноцидом? Українці мають праведників світу, тепер вибір за народом Ізраїлю – здолати свою проросійськість і включитися в рятування українців від ценоциду путінства.

"Можна довго запитувати, чому ми не можемо отримати від вас зброю, чому Ізраїль не ввів потужні санкції проти росії, чому не тисне на російський бізнес… Але відповідь все одно обирати вам, шановні брати і сестри. І вам із цією відповіддю потім жити, народе Ізраїлю. Українці зробили свій вибір. 80 років тому рятували євреїв і тому серед нас є праведники народів світу. Народе Ізраїлю, тепер і у вас є такий вибір", - так підсумував свій виступ перед перед Кнесетом Ізраїлю, де головною темою стало російське вторгнення до України, В. Зеленський.

Нагадаємо – російські ракети вдарили по Бабиному Яру в Києві, де поховані понад сто тисяч жертв Голокосту, артилерійські обстріли відбулися по місту Умань, яке щороку відвідують десятки тисяч євреїв для паломництва на могилу Цадика Нахмана.

Британська солідарність діє – прем’єр Британії Б. Джонсон цієї доби запевнив у посилені військової та економічної підтримки та звірив власні плани із Президентом України.

"Сьогодні вдень я розмовляв із Президентом Зеленським і повідомив йому, як я буду працювати над просуванням інтересів України на самітах НАТО та G7 наступного тижня", - заявив Джонсон після телефоної розмови.

Можна свідчити про набуття вагомості та системності солідарності Французьської республіки – більш як 22 млрд євро активів центробанку росії було заморожено Францією за словами міністра економіки Франції Брюно Ле Мера. Цю інформацію він озвучив в ефірі національного телерадіоканалу RTL. Окрім цього, були заморожені 150 млн євро на приватних рахунках та нерухомість на суму 539 млн євро.

Прибалтійські країни солідаризуються з Україною

Потужна ініціатива комунікаційно-контентного характеру розгорнута в Латвії: на вулицях Риги запущений мультимедійний проєкт "Очима війни", який показує реалії агресії проти України. Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс виступив за посилення санкцій проти Росії та Білорусі: "Вирушаю до Брюсселя на Раду міністрів закордонних справ ЄС. Ми повинні продовжувати вводити більше санкцій проти Росії та Білорусі, включаючи закриття європейських портів для російських суден…". Про це він написав у Twitter.

Словенія планує невдовзі повернути своїх дипломатів до Києва. "Словенія скоро відправить своїх дипломатів назад до Києва. Вони добровольці. Ми працюємо над тим, аби ЄС зробив те саме", - написав глава уряду. Він додав, що Україна потребує прямої дипломатичної підтримки.Про це повідомив прем'єр-міністр Словенії Янез Янша у Твітері.

Фіксуємо унікальні ініціативи світових музикальних зірок, що солідаризують Україні: Queen опублікував запис концерту з Харкова 2008 року зі збором коштів для України, австрійські зірки виступили з концертом на підтримку України.

Розгортається правничо-судовий фронт солідарності демократій світу – вже шість країн (Естонія, Литва, Німеччина, Польща, Словаччина та Швеція) почали розслідування воєнних злочинів росії (Венедіктова). Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить країни-члени ООН прискорити створення Спеціального військового трибуналу, щоб зупинити геноцид знищення мирного населення України.

Формується солідарність медиків з рятування народу України: Девід Бекхем передав свою Instagram-сторінку лікарці з перинотального центру Харкова, щоб світ побачив реалії праці медиків, які лікують новонароджених дітей під обстрілами в Харкові, польське місто-побратим допомогло Тернополю медичним обладнанням, у Україні медичне ембарго – заборонили 39 лікарських засобів з білорусі, а на Львівщині розпочали будівництво ізраїльської лікарні Star Meir.

Маркери світової солідарності вказують на предметність та системність допомоги світу в боротьбі за цивілізіаційну перемогу над путінством:

- продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАУ) пропонує допомогу українським фермерам;

- американська IT-компанія Netcracker іде з російського ринку;

- запрацювала платформа для просування сервісних послуг українських компаній за кордоном;

- Weatherford останньою з "великої четвірки" нафтосервісних компаній зупиняє інвестиції в РФ;

- виробник куртки Путіна (в ній він був на виступі 18 березня на стадіоні в Лужніках, ціна – за 1,5 мільйона рублів) припинив постачання до Росії;

- Epic Games направить весь дохід від нового сезону гри Fortnite на гумдопомогу українцям;

- Греція доправила в Україну 14 тонн гуманітарної допомоги;

- у Відні на марш проти вторгнення рф в Україну вийшли тисячі людей.

Далі - буде...

Валерій Король, Григорій Любовець, ГО "Центр комунікаційно-контентної безпеки"

Читайте також: Росія шукає військових на "Авито" та агітує неповнолітніх з "Юнармии" воювати в Україні