xcounter
#

Щодо інформації про збиття Х-47 "Кинжал": про ризики та інше, якщо про все писалось офіційно

6404
Х-47 "Кинжал"
Х-47 "Кинжал"

Інформація щодо можливості ЗСУ знищувати балістичні ракети - офіційна, інформація про знищення ракет, які цілили у Київ - офіційна

На жаль реакція щодо знищення ракети Х-47 "Кинжал" продемонструвала дещо інші речі, ніж те, що Збройні Сили України зруйнували найбільший міф рашистів щодо аналоговнєтності їх "гіперзвукового озброєння". Враховуючи повідомлення від Повітряних Сил України та активне обговорення маємо зазначити наступне:

Інформація щодо можливого застосування для удару по Києву балістичних ракет була офіційно повідомлена Київською міською військовою адміністрацією 4 травня 06:06. У повідомленні від КМВА було вказано, що ракети були знищені. Таким чином станом на ранок 4 травня інформація щодо перехоплення ймовірно балістичних ракет вже була публічною та офіційною.

Читайте також: Голландія передасть Україні додаткові PzH 2000 та Patriot, та вперше виділить бронемашини Fennek

Через пару годин, фото з уламками об'єктів, які атакували столицю у ночі публікує Патрульна поліція Києва. Серед них - зображення уламка зробленого на футбольному полі. Опівдні у мережі з'являються перші неофіційні фото уламків на футбольному полі.

Збитття кинжала

Можливість збиття балістичних цілей Повітряними Силами України була офіційно оголошена самими Повітряними Силами 26 квітня. Зокрема уточнено, що "Повітряні Сили нарешті отримали те, чого так прагнули - зброю проти "балістики". Також було уточнено, що ЗРК Patriot на бойовому чергуванні.

Patriot ЗСУ

Таким чином поява в Україні ЗРК Patriot не було для рашистів будь-якою таємницею. Перехоплення балістичних цілей у Києві для рашистів не було будь-якою таємницею з огляду на офіційне повідомлення про успішне відбиття атаки від КМВА станом на ранок 4 травня.

Більше того, пуск таких ракет, як Х-47 "Кинжал", які є дефіцитними для ворога, супроводжується всіма наявними засобами. Включно з оцінкою роботи української ППО з використанням засобів радіотехнічної та радіоелектронної розвідки. Тобто рашисти могли знати, що їх ракета була збита у режимі "онлайн" й отримали підтвердження у вигляді офіційних повідомлень ще 4 травня, включно з фото. А публікація Defense Express вийшла через понад добу від часу подій.

З огляду на це можемо лише раз підкреслити, що інформація щодо можливості ЗСУ знищувати балістичні ракети - офіційна, інформація про знищення ракет, які цілили у Київ - офіційна.

Читайте також: Перша жертва параду рашистів: "вбивця авіаносців "Бастион" у кращих традиціях в’їхав у відбійник на трасі