xcounter
#

ЗСУ вперше показали, як стріляють "Джевелінами" на Сході України (відео)

3057
Бойові стрільби із комплексу FGM-148 Javelin, фото – телеканал «Дом»
Бойові стрільби із комплексу FGM-148 Javelin, фото – телеканал «Дом»

Україна має до 100 пускових установок та до 500 ракет комплексів FGM-148 Javelin. Цей арсенал може бути задіяний увесь, у випадку ескалації агресії РФ проти України

Збройні Сили України на одному із полігонів в Донецькій області провели бойові стрільби із протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin. Процес цих стрільб відняли на відео журналісти державного каналу "Дом". Таким чином, в українських ЗМІ вперше з’явилось відео, як наші військові стріляють із "Джевелінів".

Читайте також: "Бар’єр-В" для Мі-8: коли нарешті армійська авіація ЗСУ отримає високоточне озброєння

Командувач Операції об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк говорить, що "усі розрахунки, що працюють із FGM-148 Javelin, пройшли навчання та готові виконувати бойові завдання", пишуть журналісти каналу "Дом". Вони також наводять наступні дані: в розпорядженні Збройних Сил України є до 100 пускових установок та до 500 ракет комплексів FGM-148 Javelin.

Пуск ракети комплексу Javelin, фото з відкритих джерел

Як раніше розповідав Defense Express, на початку грудня цього року Командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк вперше офіційно підтвердив, що підрозділи ЗСУ в зоні ООС справді озброєні комплексами FGM-148 Javelin.

Дещо згодом один із американських телеканалів опублікував кадри, із яких випливає – протитанкові комплекси FGM-148 Javelin ЗСУ розміщені зокрема поблизу Авдіївки.

Розрахунок ПТРК FGM-148 Javelin в зоні проведення ООС, стоп-кадр з репортажу ABC
Читайте також: Рєзніков оголосив аудит дій попередників за 2 роки, що триватиме 6 місяців