xcounter
#

ЗСУ на кордоні з окупованим Кримом проводять навчання снайперських пар

1099
Підготовка відбувається в польових умовах
Підготовка відбувається в польових умовах

В якості інструкторів виступають бійці, що отримали бойовий досвід на Сході України

На Херсонщині, на одному із полігонів бойової підготовки тривають заняття із стрілецької підготовки снайперських груп, що належать до підрозділів, дислокованих на адміністративному кордоні з тимчасово окупованою територією АР Крим. Про це розповіла прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Збройні Сили України проводять підготовку снайперських пар на полігоні біля окупованого Криму

Відомо, що під час цих тренувань військовослужбовці ЗСУ відпрацьовують питання проведення контрснайперських дій снайперськими парами при веденні підрозділами оборони - вибір, підготовка та зайняття позиції, підготовка вихідних даних для стрільби, ведення спостереження.

Читайте також: Україна зміцнює оборону Азову, ВМС та Морська охорона починають регулярні тренування спецпризначенців

При цьому військові відточують навички визначати точну відстань до цілей, швидкість та напрямок вітру, і вже після внесення певних поправок намагаються вразити цілі з першого пострілу. Задля корегування влучного пострілу вони працюють в парах.

Збройні Сили України проводять підготовку снайперських пар на полігоні біля окупованого Криму

При цьому, як наголошує командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергій Наєв, в якості інструкторів для проведення таких навчань виступають снайпери, що отримали бойовий досвід під час бойових дій на Сході України.

А програма занять – укладена з урахуванням досвіду Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Збройні Сили України готуються до усіх можливих сценаріїв бойових дій. І це можуть бути не тільки загальновійськові операції, але й "точкові" диверсійні рейди

Нагадаємо, як раніше розповідав Defense Express, 18 серпня цього року Сили спеціальних операцій Збройних Сил України проводили на межі з Кримом навчання з протидії диверсійним загрозам. Зокрема, бійці ССО мали відпрацювати механізми виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом. Також було відпрацьоване знищення незаконних збройних формувань на території України.

Читайте також: Україні треба шукати рішення проти снайперів: РФ хоче "озброїти" своїх стрільців розвідувальними БПЛА