xcounter
#

З’явилися нові відео, як ЗСУ б’ють рашистів "дронами-драконами"

6444
Робота FVP-дрона з термітом вночі
Робота FVP-дрона з термітом вночі

Оператори FPV-дронів Сил оборони буквально нещодавно почали у новий спосіб використовувати їх для знищення рашистів

Сили оборони України розширюють використання FPV-дронів з термітом, які у соцмережах вже отримали назву "дрони-дракони", бо фактично "поливають" вогнем позиції російських окупаційних військ - у мережі протягом останніх декількох днів з’явилися відео, як підрозділи різних бригад використовують таке озброєння проти рашистів.

Зокрема батальйон безпілотних систем "Перун" з 42-ї механізованої бригади використав FPV-дрон для випалювання позицій російських військових в районі села Стариці, що у Харківській області. Примітно, що на відео зафіксовано вибух дрона після скидання запалювальної суміші.

Читайте також: Поляки пояснили румунам, чому їх F-16 не збивають ракети та "Шахеди" РФ, і там дивне пояснення

Крім того, роботу такого "дрона-дракона" оприлюднив волонтер Сергій Стерненко - причому йдеться вже про "нічний" FPV-дрон, яким росіян нищили бійці 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади.

Нагадаємо, що це вже щонайменше третє за невеликий проміжок часу відео, як Сили оборони України таким незвичним способом використовують FPV-дрони для атаки позицій російського окупаційного війська.

Попередній епізод було зафіксовано у Запорізькій області, поблизу населеного пункту українське - за допомогою FPV-дрона з термітом бійці РУБпАК No Chance 108-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ випалили посадку, де ймовірно розташувався ворог.

Наскільки зрештою буде масштабований такий спосіб використання FPV-дронів із запалювальними сумішами залишається під питанням, водночас також не варто нехтувати тим фактом, що така технологія не є чимось секретним і дрони в такий спосіб також може використовувати й противник.

Читайте також: Які характеристики має нова розробка від "Української бронетехніки" під назвою Protector