xcounter
#

В "Азові" розповіли, які переваги має Oncilla на полі бою (відео)

5766
В "Азові" розповіли, які переваги має Oncilla на полі бою (відео)

Oncilla рятує наших військових від обстрілів ворога і може працювати у складних умовах

Нещодавно 12-та бригада спецпризначення "Азов" Нацгвардії України оприлюднила відео, в якому водій бронемашини Oncilla, боєць 5-го батальйону "Любарт" з позивним "Олюх" розповів про те, як ця машина допомагає нашим військовим у боях проти російського окупаційного війська.

"Ця машина спасла моєму побратиму життя, коли ми їхали до точки вигрузки, по нас дуже сильно працювала "стволка" [йдеться про 120-мм міномет, як розповідає військовий] і одне уламкове попадання було в лобове скло на рівні обличчя. [Машина] дуже спасла мого побратима. Якби ми їхали не на броньованій машині, це б все закінчилося плачевно", - розповідає військовий про один з епізодів за участі Oncilla.

Читайте також: БТР Oncilla на полі бою в Україні: кадри з фронту, як налагоджено ремонт машин та у чому перевага виробництва

Військовий відзначає високу прохідність цієї бронемашини, і що погодні умови не надто важливі для експлуатації цієї техніки. "Дощ, неінтенсивний, коли немає пару днів зливи, вона проходить ідеально. Для цього потрібно просто спустити колеса, в неї є декілька режимів для проходження ґрунтів, пісків і так далі", - відзначає військовий.

Він наголошує, що Oncilla добре показує себе на піску. Також згадує випадок, коли під час дощу розмоклий ґрунт налипав на колеса, то були ситуації, коли виїхати було неможливо - але загалом відзначає, що "машина дуже супер показує себе у дуже поганих умовах".

Щодо стрільця, то він перебуває у такій же безпеці, як і водій: "Йому не потрібно висовуватися з машини, ми їдемо і в русі він може продовжувати бій".

"Я їздив на Kirpi [турецький бронеавтомобіль], Humvee, зараз пересів на машину. Humvee це є "квадратик", а Oncilla зроблена під скосами, щоб різні уламки вона могла підсікати від себе. Їздив на Kirpi, це дуже броньована машина, вона важить 18 тонн. По прохідності не можу сказати, що вона краще ніж Oncilla, але ми на такому напрямку, де дуже багато дронів, і чим більше машина, її легше побачити, А вона маленька, непримітна, якщо старатися себе заховати, то нічого в неї не залетить".

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що виробник БТР Oncilla, польська компанія Mista, працює над новими варіантами машини, але деталей щодо модифікацій не розкривали - було лише відомо, що опрацьовують плаваючий варіант. І також повідомлялося, що заплановані значні поставки до Сил оборони України.

Читайте також: Oncilla: детальний огляд БТР 4х4, який збирають під Києвом (ексклюзивне відео)