xcounter
#

США показали арсенал для стрільби із HIMARS та M270A1, у наборі – "вбивця С-400" і тактичні ракети с касетними БЧ

30747
Ракетні системи HIMARS армії США ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ракетні системи HIMARS армії США ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Американці стали "законодавцями мод" в тому, як перетворювати РСЗВ на тактичні ракетні комплекси

Зараз основу реактивної артилерії Армії США складають реактивні системи залпового вогню M270A1 та M142 HIMARS. Ці системи призначені для ведення контрбатарейної боротьби та підтримки "експедиційних операцій".

Для виконання таких завдань системи M270A1 та M142 HIMARS мають достатньо широкий арсенал ракет різних типів, який фактично перетворює ці РСЗВ на тактичні ракетні комплекси. Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

Читайте також: ​РФ оголосила дату пусків балістичних та крилатих ракет у рамках навчань поблизу України
Інфографіка, що відображає увесь арсенал РСЗВ M270A1 та M142 HIMARS

Реактивна система залпового вогню M270A1 IAC має два блоки пускових установок по шість направляючих у кожному, система M142 HIMARS – один блок на шість направляючих.

Ці ПУ призначені для запуску звичайних "конвенційних" реактивних снарядів, типи яких перераховані на інфографіці зверху.

Ракетні системи M270A1 армії США ведуть стрільбу, ілюстративне фото з відкритих джерел

Однак реактивні системи залпового вогню M270A1 IAC і M142 HIMARS можуть також виступати і платформами для запуску тактичної ракети ATACMS (по дві та по одній відповідно).

ATACMS – наразі єдина тактична ракета на озброєнні Армії США. Залежно від модифікації, ATACMS має дальність стрільби від 70 км до 300 км, та може оснащуватись як і унітарною, так і касетною бойовою частиною.

Запуск тактичної ракети MGM-140 із пускової установки М270M1, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ну і звісно - M270A1 IAC і M142 HIMARS виступатимуть платформою для запуску перспективних тактичних ракет PrSM, серійне виробництво яких має початись у 2023 році.

Тактичні ракети PrSM матимуть дальність стрільби від 70 км до 500 км, та уражатимуть цілі не тільки на полі бою, але й наприклад об’єкти на кшалт російських ЗРК С-400.

HIMARS та M270A1, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Білорусь провела стрільби ОТРК "Точка-У" на полігоні за 20 км від кордону з Україною