xcounter
#

РФ в окупованому Криму біля Сімферополя відпрацювала знищення танків "умовного противника"

795
22 армійський корпус ЧФ РФ був сформований в лютому 2017 році
22 армійський корпус ЧФ РФ був сформований в лютому 2017 році

В навчаннях брали участь бронетанкові частини Чорноморського флоту, тренування відбувались на полігоні "Ангарський"

Військовослужбовці танкових підрозділів 22-го армійського корпусу Чорноморського флоту Російської Федерацїі в окупованому Криму провели навчальні стрільби. Мета тренувань – знищення бронетехніки "умовного противника".

Про це сповіщає російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: У Міноборони РФ заговорили про необхідність превентивного удару по НАТО
Танк Т-72Б3 із складу частин 22 армійського корпусу ЧФ РФ

"Екіпажі танків відпрацювали дії при завантаженні снарядів, висування на вогневий рубіж зі зміною позицій, та стрільбу по рухомих цілях, що імітували бронетехніку умовного противника", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що танкові стрільби підрозділів ЧФ РФ пройшли на полігоні "Ангарський", розташованому на території окупованого Кримського півострову.

Тренування на полігоні "Ангарський" в окупованому Криму

Також, як заявило Міноборони РФ, два літаки-ракетоносії Ту-22М3 із складу військово-повітряних сил Росії виконали політ над акваторією Чорного моря. Маршрут російських бомбардувальників був прокладений над нейтральними водами, політ тривав більше п’яти годин.

При цьому супровід російських Ту-22М3 виконували винищувачі та засоби протиповітряної оборони Південного військового округу РФ.

Військові РФ мають нестачу керованого авіаційного озброєння. Тому навіть важкі літаки Ту-22М3, що розроблялись як ракетоносії, виступають зазвичай носіями звичайних некерованих бомб

Як раніше повідомляв Defence Express, 29 січня цього року суднобудівний завод "Залив", що функціонує в окупованому Криму, спустив на воду новий патрульний корвет проекту 22160 під назвою "Сергей Котов".

Цей корабель було закладений на стапелях заводу 8 травня 2016 року, тобто будівництво цього 1500-тонного корабля тривало майже чотири роки.

Озброєння патрульних корветів проекту 22160 – вісім ракет "Калибр" або ж вісім протикорабельних ракет Х-35 "Уран"

30 січня до складу Чорноморського флоту РФ увійшов малий ракетний корабель "Грайворон". Цей корабель - вже дев’ятий у серії кораблів проекту 21631 "Буян-М" та уже четвертий - на Чорному морі.

Головне озброєння цих кораблів - крилаті ракети "Калибр", які можуть бути використані для ударів по наземних стаціонарних об’єктах на відстані 1500-2000 км. А також протикорабельні ракети "Оникс" із дальністю пуску до 600 км.

Кораблі типу 21631 "Буян-М" відрізняються вкрай слабкою ППО - вони оснащені лише одним комплексом "Гибка", що не може збивати цілі, які летять вище за 3,5 км та на відстані понад 6 км
Читайте також: "Запад-2021": РФ стрілятиме по морським цілям із комплексу "Искандер-М"