xcounter
#

Путін оголосив "часткову мобілізацію", сподіваються набрати 300 тисяч "гарматного м’яса"

1951
Російські окупанти в Україні, фото ілюстративне
Російські окупанти в Україні, фото ілюстративне

В Кремлі погрожують ядерною зброєю та кажуть, що воюють із "колективним Заходом" в Україні

Сьогодні президент РФ Володимир Путін в своєму зверненні для росіян заявив, що підписав указ про про старт "часткової мобілізації" з 21 вересня 2022 року. Як заявив сам диктатор, "частково мобілізувати" будуть орків з досвідом військової служби, що мають відповідні військово-облікові спеціальності.

Текст указу Путіна уже з’явився у відкритому доступі. Документ передбачає, що "частково відмобілізовані" матимуть статус контрактників, відповідно – Кремль і такому контингенту обіцяє платити до 300 тисяч рублів в місяць. До завершення "періоду часткової мобілізації" звільнитись з контрактної служби в армії РФ можна лише за станом здоров’я, через досягнення пенсійного віку або ж через вступ у дію вироку суду (чи будуть по факту дотримуватись і такі куці критерії – питання лишимо відкритим).

Читайте також: 3-й армійський корпус рашистів: як мобілізація РФ у мініатюрі - як формували, готували та що з цього вийшло
Колонна орків прямує на "утилізацію" в боях проти наших військових, фото ілюстративне

Цікаво, що на цей раз Кремль вирішив "забронювати" від "часткової мобілізації" працівників рашистського ОПК.

Для уряду РФ на чолі з Мішустіним виписана "цінна вказівка" профінансувати усі заходи по мобілізації, по поставці зброї та амуніції для відмобілізованих в армію РФ. Де на це взяти гроші – указ не уточнює. Як і не уточнює, де брати гроші на виплати бойовикам "1-го та 2-го армійського корпусів" за "російськими" стандартами.

При цьому Путін підтвердив, що Кремль готується анексувати тимчасово окуповані райони Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей. Також він вкотре озвучив погрозу застосувати ядерну зброю.

Колонна орків прямує на "утилізацію" в боях проти наших військових, фото ілюстративне

Слідом за Путіним виступив все ще міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу, котрий озвучив одразу декілька суперечливих тез. За його словами, армія РФ має втрати начебто лише 6 тисяч убитими. Але потрібно призвати аж до 300 тисяч резервістів.

ЗСУ зазнали начебто в 10 раз важчі втрати, аніж орки. Але Кремлю все рівно потрібна "часткова мобілізація", бо в Україні РФ воює проти "колективного Заходу".

Колонна орків прямує на "утилізацію" в боях проти наших військових, фото ілюстративне

Від Defense Express можемо додати поки що таку примітку. Щоб ця "часткова мобілізація" Кремля мала бодай якийсь результат, процес має вигляти легітимним в очах суспільства держави-агресора. Щоб процес мав ознаки легітимності, режим має говорити через телевізор бодай правдоподібні речі. А Путін та Шойгу наговорили речі, які викликають відторгнення в усіх прошарках суспільства РФ.

Рашистські "воєнкори" уже пишуть, що Шойгу бреше, і втрати армії РФ суттєво вищі. Акції російських компаній на Московській біржі падають мінімум на 10% уже другий день підряд. А попит на термінові авіаквитки з Москви до Тбілісі, Єревану чи навіть в Дубаї "пробиває" усі можливі рекорди.

Колонна орків прямує на "утилізацію" в боях проти наших військових, фото ілюстративне
Читайте також: Російський ОПК досі не визначився, "рятувати" БМП-3 чи "штампувати" БМП-2