xcounter
#

Міноборони Великої Британії розповіло про тактику утилізації зеків від "Вагнера"

15984
Міноборони Великої Британії розповіло про тактику утилізації зеків від "Вагнера"

Тактика утилізації від "ЧВК "Вагнер", скоріш за все, стане єдиною для армії РФ і саме вона чекає на 200 тисяч додаткових "чмобіків"

Коли говорять, що так звана російська "ЧВК "Вагнер" просто засилає гарматне м'ясо у постійні штурми українських позицій завалюючи трупами - це дійсно те, що зараз відбувається на фронті.

Бійці з передової розповідають, що після відбиття першої атаки вже через пів години рашисти знову йдуть на штурм і так по колу. І саме така тактика використовується у районі Бахмута, штурм якого став головною задачею Пригожина та місцем утилізації зеків, які зараз складають основу цього угрупування, яке повністю інтегровано до структури рашиської армії.

Читайте також: Найбільше поглинання року: L3Harris готовий купити Aerojet Rocketdyne за 4,7 млрд доларів - чому ця компанія ключова

Своєю чергою британська розвідка дослідила тактику використання зеків для того, щоб зрозуміти, яким чином рашистам вдається організувати зеків, які просто йдуть на забій.

Зазначається, що спеціально для цього "вагнерівці" розробили спеціальну тактику, яка полягає у формуванні груп де деяким бійцям дають смартфони чи планшети з картою місцевості та позначеним вектором атаки. При цьому командири взводів та рот знаходяться не на передовій, а в укритті та керують групою за допомогою радіостанцій та спостерігають за просуванням групи через комерційні дрони.

Просування таких груп частіше відбувається за вогневої підтримки артилерією, у рази рідше - під прикриттям бронетехніки. Ключовим елементом дисципліни є, скоріш за все, смертна кара, яка очікує за самовільне відхилення від просування за вказаним вектором.

"Ця жорстока тактика спрямована на збереження рідкісних активів "Вагнера" у вигляді досвідчених командирів та бронетехніки за рахунок доступніших в'язнів-новобранців, яких організація вважає витратним матеріалом", - йдеться у повідомлення від британської розвідки.

Таким чином припущення, що РФ буде використовувати загородзагони підтвердилось. Більше того, з високою долею вірогідності, для Кремля тактика "Вагнера" стане ключовою для забезпечення стійкості 200-тисячного резерву із "чмобіків". Як мінімум, розрахунки потреб в озброєнні та військовій техніці, яка необхідна для комплектування такої кількості новобранців, демонструє, що це скоріше будуть піхотні підрозділи у прямому сенсі.

Читайте також: У РФ вже вважають Перекоп у окупованому Криму передовими позиціями - куди насправді літав Шойгу