xcounter
#

Фінляндія та Швеція проведуть спільні маневри військово-морських сил

1257
Військові обох країн стверджують, що ці маневри - планові
Військові обох країн стверджують, що ці маневри - планові

Основне завдання, яке відпрацьовується під час цих навчань – пошук та знищення підводних човнів противника

В період 15-20 квітня цього року військово-морські сили Швеції та Фінляндії проведуть спільні маневри.

Для участі в цих маневрах фінський флот спорядить два катери типу Hamina, що мають протикорабельне та протичовнове озброєння, пише портал Navy Recognition.

Читайте також: Кремль погрожує вивести флот на захист "Північного потоку-2": що це означає для України
Після проведеної модернізації кораблі типу Hamina отримали торпедні апарати, тому можуть боротись із субмаринами ворога

Зазначається, що ці маневри – планові. Основним завданням при цьому стане пошук та знищення субмарин умовного противника.

При цьому для катерів типу Hamina це будуть перші крупні маневри, на яківийшли ці кораблі після проведеної модернізації. Тому фінські військові моряки планують скористатись нагодою та апробувати в реальних умовах роботу усіх механізмів своїх оновлених кораблів.

Шведські стелс-корвети Visby

Відомо, що шведський флот для проведення маневрів залучить 4 флотилію бойових кораблів, до складу якої входить один стелс-корвет типу Visby та чотири протичовнові корвети типу Goteborg.

Це – аж ніяк не єдиний приклад оборонної інтеграції, яку в останній час демонструють оборонні відомства Фінляндії та Швеції.

Спільний для Фінляндії та Швеції противник - РФ - має на Балтійському морі лише дві дизель-електричні субмарини проекту 877 Kilo

Як уже розповідав Defence Express, шведська фірма Saab в кінці лютого цього року запропонувала фінським військовим придбати саме винищувачі JAS 39E/F Gripen для оновлення національних ВПС.

Мотив такої пропозиції – єдиний тактичний літак на озброєнні повітряних сил обох країн дозволить Швеції та Фінляндії спільно оборонятись у випадку можливої агресії РФ.

Шведський винищувач Gripen в аеропорту Рованіемі під час спільних навчань ПС Фінляндії та Швеції над Полярним колом 25 березня 2019 року
Читайте також: Новий сценарій війни між Росією та НАТО: актуальні висновки шведського аналізу