xcounter
#

Excalibur в пошуках нових цілей: вперше "засвітився" знищений модифікований "Град"

21367
Excalibur в пошуках нових цілей: вперше "засвітився" знищений модифікований "Град"

Високоточний боєприпас Excalibur ефективно демонструє себе у війні проти російської армії

У мережі з’явилися кадри зі знищеною 122-мм ракетною системою залпового вогню "Град" 2Б26 – це вперше, коли на фото "засвітилася" саме ця знищена модифікація РСЗВ "Град".

Позицію російської ракетної системи залпового вогню зафіксував український безпілотник, машина була знищена високоточним боєприпасом M982 Excalibur у Запорізькій області бійцями 44-ї окремої артилерійської бригади.

Читайте також: Рашисти сховали свою "Осу" в напівзруйнованій будівлі, але Excalibur ефектно знайшов свою ціль

Модифікований "Град" 2Б26 вперше публічно продемонстрували у 2011 році, роботи з модернізації проводило російське ОАО "Мотовилихинские заводы". Оновлена машина отримала нове шасі КамАЗ-5350 замість Урал-375Д.

"Град" 2Б26
"Град" 2Б26
Разом з тим, згідно з даними порталу Oryx, окупанти з початку повномасштабного вторгнення втратили щонайменше 103 БМ-21 "Град", з яких 36 трофейних, а також три одиниці "Град-1" ("полегшена" версія на шасі ЗИЛ-131 та з 36 напрямними).

Щодо високоточного боєприпасу M982 Excalibur, то він продовжує ефективно знищувати російську зброю, зокрема і доволі рідкісні зразки озброєння та військової техніки російського окупаційного війська.

Так, нещодавно цей 155-мм боєприпас поцілив у російський комплекс РЕБ "Палантин" – розробка була прийнята на озброєння у квітні 2019 року, а на полі бою проґавила український безпілотник разом з високоточними боєприпасами.

Читайте також: У рашистів згоріла дуже рідкісна версія ЗРК "Тор", влаштувати пожежу "допоміг" високоточний M982 Excalibur