xcounter
#

Рашисти зі своїм "Палантином" проґавили БПЛА і прильот 155-мм снарядів Excalibur

49668
Рашисти зі своїм "Палантином" проґавили БПЛА і прильот 155-мм снарядів Excalibur

Окупанти отримали свій комплекс "Палантин" на озброєння у 2019 році і влітку 2022 "піарили" його в зоні бойових дій

Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади поцілили у доволі рідкісний російський комплекс РЕБ – у мережі з’явилося відео ураження російського комплексу "Палантин". Це вперше з початку повномасштабного вторгнення зафіксована втрата саме цього озброєння.

Як відзначається, для ураження комплексу було використано високоточний боєприпас Excalibur, а "знайшов" російський "Палантин" розвідувальний безпілотник "Лелека".

Читайте також: Окупанти кажуть, що їхня С-300 "проґавила" безпілотник, який закидав її гранатами аж у Брянській області

Російський комплекс РЕБ "Палантин" – доволі нова російська розробка, яку армія окупантів отримала на озброєння у квітні 2019 року.

Водночас влітку минулого року окупанти активно "піарили" ці комплекси, які, як відзначали, використовували на полі бою в Україні.

реб
Російський комплекс РЕБ "Палантин"

Комплекс призначений для боротьби з розвідувальними безпілотними літальними апаратами, подавлення зв’язку; може "сліпити" противника у короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах; за потреби може об’єднувати низку інших комплексів РЕБ та РЕР (зокрема "Москву", "Житєль" та "Дзюдоіст") в єдину бойову мережу.

Читайте також: Рашисти проґавили гранати з неба разом з комплексом, що повинен боротися з безпілотниками (відео)