xcounter
#

Для наведення "Іскандерів" армія РФ застосує бійців-камікадзе

У Росії почали формувати роти глибинної розвідки
Комплекс "Искандер" із балістичною ракетою
Комплекс "Искандер" із балістичною ракетою
3475

Бійці нових підрозділів мають діяти глибоко в тилу противника, збирати необхідну інформацію і визначати цілі, недоступні для супутників і безпілотників. При необхідності розвідники мають навести на особливо важливі об'єкти авіацію, артилерію або крилаті ракети. А проникати на чужу територію такі бійці-камікадзе​ будуть на гелікоптерах, або десантуючись зі значної висоти на парашутах.

Перша рота глибинної розвідки формується у складі нової 18-ї мотострілецької дивізії, яка розгортається у Калініградському анклаві. Як повідомили російські "Известия", посилаючись на джерела в міноборони РФ, зараз рота глибиної розвідки знаходиться у стадії формування, йде набір особового складу. Її бійці пройдуть повітряно-десантну підготовку, будуть освоювати низку інших спеціальних дисциплін. Підпорядковуватися цей підрозділ буде новосформованому 20-му окремому розвідувальному батальйону 18-ї мотострілецької дивізії.

глибинна розвідка
Схема дії підрозділів глибинної розвідки, малюнок з "Известий"

Такі підрозділи призначені для дій в оперативно-стратегічному тилу противника.

Читайте також: Недоконкурент "Нептуну": як російська "матрьошка по-флотськи" стала комплексом "Рубеж-МЭ"

Як стверджується у публікації, основне завдання таких підрозроділів у разі початку бойових дій - цілевказівки для далекобійних і високоточних засобів ураження. для наведення ударів авіації і артилерії, а головне - крилатих ракет, в тому числі корабельних "Калібрів", берегових "Бастіонів" і наземних "Іскандерів".

Искандер
Комплекс "Искандер" із балістичною та крилатою ракетами

Для цього розвідники будуть оснащені відповідними технічними засобами, в тому числі системами супутникового зв'язку, дальнього радіозв'язку, необхідним інструментарієм для цілевказування як у вигляді передачі координат об'єкту, так і підсвічування за допомогою лазера або шляхом встановлення радіомаячків. Власне, ці бійці-розвідники мають бути до певного часу живим елементом розвідувально-ударних контурів високоточного озброєння.

Искандер
Комплекс "Искандер" може також застосовувати ракету Р-500, що має заявлену дальність стрільби від 1500 км до 2500 км

За часів СРСР підрозділи зі схожим функціоналом іменувалися розвідувально-десантними ротами (РДР) і входили до складу окремих розвідувальних батальйонів мотострілкових і танкових дивізій.

РДР забезпечували командира з'єднання даними про ворога на максимально віддаленій відстані. Крім того, розвідгрупи могли використовувати для вирішення інших бойових завдань. Наприклад, під час наступу дивізії вони мали десантувалися в тил противника на шляху його відступу або підходу резервів.

Однак в кінці 2000-х років такі підрозділи у російських збройних силах були скорочені. Тепер, як зрозуміло, вони будуть відновлюватись. Ймовірно, досвід 18-ї мотострілецької дивізії згодом буде поширений на інші з'єднання армії РФ.

Читайте також: Куди долетить російський "Іскандер": детальний аналіз технічних "хитрощів"