xcounter
#

ЗСУ показали, як саме "модернізований" ЗРК "Тор" "збиває" ракети GMLRS

25992
Ракета GMLRS, фото Lockheed Martin
Ракета GMLRS, фото Lockheed Martin

Як сили оборони України нищать російські системи протиповітряної оборони

Російське міністерство оборони у своїх звітах регулярно повідомляє про "перехоплення ракет GMLRS" засобами протиповітряної оборони – а ще у лютому цього року повідомляли, що начебто "доопрацювали" свої зенітні ракетні комплекси "Тор" для "протидії" ракетним системам HIMARS, а точніше – високоточним ракетам GMLRS.

Водночас Збройні Сили України нещодавно промовисто продемонстрували, як саме російські ЗРК "Тор-М2" "протидіють" ракетам, поціливши у цю систему тією самою ракетою GMLRS з HIMARS/M270.

Читайте також: Рашисти знову заявляють, що "збили" українську ракету "Грім-2"

Хоча ракета не влучила безпосередньо у комплекс і він зміг поїхати далі своїм ходом, але не виключено, що "Тор" отримав пошкодження від уламків, і зрештою щонайменше відправиться на ремонт.

Згідно з даними порталу Oryx, це щонайменше п’ятий пошкоджений ЗРК "Тор-М2" з початку повномасштабного вторгнення, загалом же окупанти втратили як мінімум 16 таких ЗРК.

Зокрема нещодавно у мережах засвітилося фото одного з цих зенітних ракетних комплексів, який було уражено протирадіолокаційною ракетою AGM-88 HARM з українського літака.

Крім того, нещодавно ЗСУ також уразили й інший зенітний ракетний комплекс рашистів – 45-а окрема артилерійська бригада опублікувала кадри знищення російського ЗРГК "Панцирь-С1".

Це вже щонайменше 16 зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцирь-С1", знищений з початку повномашстабного вторгнення.

Читайте також: Останні секунди Т-90М зі скаженим кулеметом: у ЗСУ наочно показали, чому "Прорыв" не доїхав до параду (відео)