xcounter
#

В РФ розбився дослідний екземпляр транспортного літака Ил-112В (відео)

2590
Цей літак встиг виконати до 10 випробувальних польотів
Цей літак встиг виконати до 10 випробувальних польотів

Можлива причина аварії – загоряння двигуна під час тренувального польоту

Дослідний зразок російського військово-транспортного Ил-112В розбився сьогодні, 17 серпня 2021 року, під час польоту в Московській області. Про це пише російське видання "Известия" з посиланням на інформацію Повітряно-Космічних Сил РФ та інформацію ОАК (Объединенной авиастроительной корпорации).

Російський Ил-112В виконував тренувальний політ та мав здійснити захід на посадку на аеродром "Кубинка". Як свідчить відео, яке оприлюднили очевидці катастрофи, під час польоту в літака Ил-112В загорівся двигун, за деякими даними, в якості силової установки там використовувався двигун ТВ7-117СТ. (Наперед перепрошуємо за погану якість відео).

Читайте також: Збройні Сили повернули в стрій уже три Мі-24: Мотор Січ виконує контракт на поставку лопатей

"Можемо зробити із цього відео декілька висновків. Перше - не спрацювала система пожежогасіння двигуна. Друге – фактично було продемонстровано неспроможність екіпажу діяти в нештатних ситуаціях при відмові одного з двигунів", - так прокоментував для Defense Express це відео один з провідних розробників українських транспортних літаків на умовах анонімності.

Дослідний екземпляр Ил-112В під час одного із польотів

Деякі російські джерела говорять, що загинули усі три члени екіпажу цього літака – герой РФ Ніколай Куїмов (який зокрема виконував перші випробувальні польоти на Ил-112В), пілот-випропобувач 1 класу Дмітрій Комаров та бортінженер-випробовувач 1 класу Ніколай Хлудєєв.

За попередніми даними, розслідувати причини катастрофи буде комісія, яку створить Объединенная авиастроительная корпорация.

Дослідний екземпляр Ил-112В на наземній стоянці

Читайте також: Прибуток луцького заводу "Мотор" за 2020 рік скоротився більш ніж у 3 рази