xcounter
#

​В НГУ істотно збільшать парк гелікоптерів та модернізують отримані раніше

3033
​В НГУ істотно збільшать парк гелікоптерів та модернізують отримані раніше

Гвардійські авіатори протягом 2021-2022 років отримають 10 гелікоптерів виробництва французької компанії Airbus Helicopters типу H225. Також в Національній гвардії України продовжать підготовку льотного та інженерно-технічного складу для їх обслуговування

Це питання обговорювали представники Нацгвардії та Airbus Helicopters на офіційній зустрічі. Зокрема, було розглянуто питання поставки шести повітряних суден у 2021 році та відправки двох наявних в НГУ вертольотів на підприємства компанії Airbus Helicopters. Таке рішення було прийнято, щоб провести модернізацію з метою доукомплектування гелікоптерів, які в Гвардії отримали раніше.

НГУ, Airbus Helicopters, гелікоптери H225, Defense Express

Нагадаємо, що упродовж 2018-2019 років компанією Airbus Helicopters було здійснено поставку двох вертольотів. Крім того, представники компанії перенавчали два екіпажі НГУ та частину інженерно-технічного складу (на території Франції, Шотландії та Німеччини для забезпечення обслуговування та експлуатації зазначених вертольотів).

Читайте також: У 2021 році гвардійські авіатори отримають чергові гелікоптери від Airbus (відео)

Відповідно до угоди між українським і французьким урядами, компанія Airbus Helicopters та ДП "Українське авіаційно-транспортне підприємство "Хорів-АВІА" підписали контракт про постачання впродовж 2018-2022 років 12 вертольотів типу H225 для потреб Нацгвардії.

НГУ, Airbus Helicopters, гелікоптери H225, Defense Express
Гелікоптер H225 бортовий номер 11 Гвардійської авіаційної бази національної гвардії / Фото: Скрин з відеосюжету ТК КТМ

Чотири гелікоптери з шести, що отримають у Національній гвардії у 2020 році, мають надійти до Гвардійської авіаційної бази Національної гвардії України (військова частина 2269), що в Александрії на Кіровоградщині - про це нещодавно повідомлялось у ЗМІ.

Вертольоти оснащені двома потужними двигунами "Makila 2A", сучасною авіонікою, новітніми системами керування польотом, системою автоматичного пілотування, системами десантування особового складу, пошуку та рятування, які значно знижують навантаження на пілотів тапідвищують рівень виконання завдань і забезпечення безпеки польотів.

Як повідомляв Defense Express, всього у 2021 році, мають надійти майже три десятки нових французьких гелікоптерів виробництва Airbus Helicopters. Окрім Національної гвардії України, їх має отримати Національна поліція, Державна прикордонна служба, Державна служба з надзвичайних ситуацій. Поставку цих гелікоптерів передбачено міжурядовою угодою з Французькою Республікою, а також інвестиційним проектом МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

НГУ, Airbus Helicopters, гелікоптери H225, Defense Express
В Александрії продовжують розвивати матеріальну базу для зберігання та обслуговування французьких гелікоптерів / Фото: Скрин з відеосюжету ТК КТМ

Нагадаємо, що Defense Express раніше проводив порівняльний аналіз вітчизняних та французьких гелікоптерів, а також аналізував чи вдасться українським виробникам утримати нашу країну серед передових в технологічному відношенні держав на тлі рішення про закупівлю гелікоптерів іноземного виробництва в той час як Україна лише нещодавно увійшла до групи з двадцяти країн світу, що можуть виготовляти гелікоптери.

Читайте також: Посилять кордон з РФ: У 2021 році ДПСУ має отримати 10 нових гвинтокрилів від Airbus