xcounter
#

Саудівська Аравія хоче придбати 250 додаткових САУ CAESAR від Nexter

1695
Самохідна артустановка CAESAR, фото ілюстративне
Самохідна артустановка CAESAR, фото ілюстративне

Зараз армія Саудівської Аравії і так має у своєму розпорядженні найбільший серед усіх країн-експлуатантів САУ CAESAR парк в 130 одиниць

Влада Саудівської Аравії надіслала французькій оборонній компанії Nexter, аби та визначила ймовірну ціну на купівлю такої номенклатури озброєнь: 147 самохідних артилерійських установок CAESAR на шасі 6x6, 112 самохідних артилерійських установок CAESAR на шасі 8x8, 118 буксированих 105LG калібру 105 міліметрів та 153 бронеавтомобілів Titus. Про це пише портал Army Recognition.

Обслуга САУ CAESAR виконує підготовку до стрільби, ілюстративне фото з відкритих джерел

Яку ціну готова заплатити сама Саудівська Аравія за поставку такої номенклатури озброєнь, і протягом якого часу Ер-Ріяд хоче придбати цю зброю – поки що невідомо.

Читайте також: Чехія почала закупку САУ Caesar для заміни старих vz 77 Dana

Автори Army Recognition роблять допущення, що можливо військові Саудівської Аравії взагалі розглядають для себе дві рівнозначні альтернативи – або брати гаубиці 105LG та бронеавтомобілі Titus як тягачі до них, або ж брати САУ CAESAR на обох варіантах шасі.

Самохідна артустановка CAESAR на шасі 8x8 збройних сил Саудівської Аравії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Однак відомо, що зараз армія Саудівської Аравії і так має у своєму розпорядженні 130 самохідних артустановок CAESAR.

Цей парк – найбільший серед усіх п’яти країн-експлуатантів цієї артсистеми: для порівняння, армія Франції має лише 120 екземплярів CAESAR, усього на даний момент виготовлено лише 270 таких артустановок.

Самохідні артустановки CAESAR на шасі 6x6 збройних сил Саудівської Аравії у "парадному" строю, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Саудівський Patriot не впорався з балістичними ракетами єменських хуситів: чим це показово для України