xcounter
#

Рашисти перекидають на Донбас ешелон з "древніми" танками Т-64А (фото)

11698
Т-64А, фото ілюстративне
Т-64А, фото ілюстративне

Окупанти везуть на утилізацію металобрухт, що відстає навіть від Т-64Б за рівнем вогневої міці та прицільності стрільби

У відкритому доступі з’явилось фото, яке вказує – росіяни везуть з-за Уралу черговий ешелон з бронетехнікою. На платформах можемо побачити танки типу Т-72 і Т-64. Скоріш за все, поїзд з цією бойовою технікою прямує до тимчасово окупованих районів Сходу України, для поповнення поточних втрат частин армії РФ.

Якщо вглянемося уважніше, то побачимо, що рашисти на своїх платформах везуть танки типу Т-64А. Танки цього типу відрізняються зокрема тим, що на них стоїть морально та фізично застарілий приціл навідника ТПД-2-49.

Читайте також: Рашисти посадили на "хрущовські гроби" Т-62 осетин та дали підказку де їх шукати

Стабілізатор гармати на таких танках – слабких. Через відсталу систему управління стрільбою вогнева міць танків типу Т-64А на 20-30% слабкіша, аніж навіть у їх "наступників" - танків типу Т-64Б.

Т-64А, фото ілюстративне

Теоретично, Т-64А можна модернізувати до рівня Т-64Б, зокрема через установку лазерного прицілу, щоб хоча би покращити вогневу міць цього "древнього" танка. Але схоже, що орки вирішили "проскочити" етап можливої модернізації цих танків, і одразу перейти до етапу утилізації Т-64А в боях проти ЗСУ.

Тим більш, формально Т-64 усіх модифікацій зараз на озброєнні армії РФ не перебувають, скільки таких танків може стояти на базах зберігання – у відкритому доступі даних нема. Тому виходить, що рашисти запустили "конвеєр" по утилізації ніяк необлікованого "металобрухту" на гусеницях.

Т-64А, фото ілюстративне
Читайте також: СБУ викрило зрадника, який крав двигуни до Т-64 на заводах у Харкові