xcounter
#

Потужний ворог для безпілотників: Boeing модернізував свій бойовий лазер CLWS

1957
Потужний ворог для безпілотників: Boeing модернізував свій бойовий лазер CLWS

Лазерні системи від Boeing вже позитивно зарекомендували себе під час навчань в цьому році

Компанія Boeing модернізувала і поставила першу партію раніше розгорнутих одиниць компактної лазерної системи озброєння (Compact Laser Weapon System – CLWS) американському оборонному відомству.

Оновлені системи отримали збільшену максимальну потужність променя та підвищену надійність. Разом з тим, конкретні показники у пресрелізі Boeing не зазначаються.

Читайте також: У Китаї кажуть про застосування лазерної зброї проти індійських військових у Ладакхі

Наразі відомо, що Boeing планує завершити модернізацію систем, що залишилися, та орієнтовно поставить їх у першому кварталі 2021 року.

Лазерна зброя
Системи CLWS відправляються до замовника

"Модернізовані системи забезпечать покращений захист від більших та численних ворожих безпілотних авіаційних систем. Вони також дозволяють швидше та ефективніше долати загрози", – стверджує Курт Соренсон, менеджер програми CLWS в Boeing.

Система CLWS була презентована у 2015 році. Дослідні зразки бойового лазера монтувалися на триногах, а потужність системи, що проходила випробування, становила 5 кВт.

Лазерна зброя
У Boeing не кажуть, яку саме потужність отримав модернізований лазер

Бойові лазери CLWS, створені для забезпечення протиповітряної оборони, продовжують доводити свою бойову ефективність для чинних та потенційних замовників під час навчань.

Так, під час нещодавніх навчань з бойовою стрільбою в Юмі, штат Аризона, завдяки підрозділу з CLWS військовим вдалося успішно відбити 12 з 12 атак супротивника.

А під час польових навчань удосконаленої системи управління бойовими діями (ABMS) ВПС США, що проходили у вересні цього року, система CLWS, встановлена на невеликий службовий автомобіль, успішно захистила конвой сил безпеки від безпілотних авіаційних систем.

ABMS – це концепція ВПС США для спільних операцій – майбутнє інтегрованого обміну даними між всіма підрозділами служб США у повітрі, на суші, в морі, у космосі та кіберпросторі. Впровадження системи дозволить обмінюватися інформацією між різними системами – від безпілотників та винищувачів до наземних транспортних засобів та військових для ефективного виявлення та реакції на загрози.

Читайте також: Знешкоджувати міни лазером: військові США отримають нову систему розміновування