xcounter
#

Польща замовить "секретні" бронемашини, щоб знищувати танки рашистів

10658
Рендер винищувача танків з ракетами Brimstone за програмою Ottokar-Brzoza для армії Польщі
Рендер винищувача танків з ракетами Brimstone за програмою Ottokar-Brzoza для армії Польщі

Польська армія нарешті отримає заміну для радянських БРДМ-2 з протитанковими ракетами "Малютка"

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що його відомство нарешті уклало контракт на виробництво та поставку винищувачів танків за програмою Ottokar-Brzoza. Угоду підписали Агентство по закупівлі озброєнь польського Міноборони та консорціум PGZ-OTTOKAR, до складу якого входять підприємства Huta Stalowa Wola, Mesko та Wojskowe Zakłady Elektroniczne, розповідає польський портал Defence24.

На передньому тлі - міністр оборони Польщі Блащак підписує контракт на винищувачі танків Ottokar-Brzoza, на задньому плані - ймовірний вигляд зпереду цих винищувачів танків з ракетами Brimstone

Відомо, що як платформа для таких винищувачів танків використовуватиметься бронеавтомобіль Multitasking Tactical Vehicle 4x4, котрий виробляє Huta Stalowa Wola SA (HSW) у співпраці з Tatra. Для їх оснащення британська MBDA UK постачатиме керовані ракети Brimstone. Також планується, що окрім винищувачів танків майбутні протитанкові батареї також отримуватимуть розвідувальні машини та командирські машини. І що перші дослідні машини за програмою Ottokar-Brzoza армія Польщі має отримати уже в 2023 році.

Читайте також: Як Польща планує зупиняти рашистські танки, якщо Кремль захоче взяти "коридор на Сувалки"

Але найбільш важливі деталі програми, як то зокрема ТТХ винищувача танків Ottokar-Brzoza, вартість контракту та кількість запланованих до виробництва машин – лишаються невідомими.

Самохідний ПТРК з ракетами "Малютка" на шасі БРДМ-2 армії Польщі, фото - 14dappanc.wp.mil.pl

Автори Defence24 пишуть, що зараз армія Польщі лише декілька самохідних ПТРК на шасі БРДМ-2, що можуть запускати протитанкові ракети "Малютка" та "Корнет", і що стоять на озброєнні 14-го Сувалкінського протитанкового полку.

Як тільки стартують поставки винищувачів танків за програмою Ottokar-Brzoza, польські військові зможуть нарешті відмовитись від радянських самохідних ПТРК.

Армія Польщі досі використовує радянські ПТРК "Малютка", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Польща отримає вживані танки Abrams замість Т-72, переданих для ЗСУ