xcounter
#

Перший політ палубного Bayraktar TB3 має відбутись уже в 2022 році

3031
Перспективні палубні БПЛА Bayraktar TB3 , зображення з відкритих джерел
Перспективні палубні БПЛА Bayraktar TB3 , зображення з відкритих джерел

Тривалість польоту цього дрона досягатиме 50 годин

Секретаріат оборонної промисловості Туреччини планує, що в 2022 році відбудеться перший політ розвідувально-ударного безпілотного літального апарата Bayraktar TB3, адаптованого для злету з кораблів із короткою польотною палубою.

Передбачається, що палубний Bayraktar TB3 використовуватиметься зокрема як частина авіагрупи УДК Anadolu. Про це пише турецький портал Defence Turk.

Читайте також: Baykar планує виробляти безпілотники Akinci в Азербайджані
Зліт палубного Bayraktar TB3 із перспективного корабля-носія БПЛА, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Палубний Bayraktar TB3 буде оснащений двигуном турецького виробництва PD-170, зможе брати до 280 кг бойового навантаження (проти 150 км у Bayraktar TB2), а тривалість польоту при цьому досягатиме до 50 годин.

Інфографіка, що розкриває ТТХ перспективних палубних БПЛА Bayraktar TB3, зображення з відкритих джерел

До складу авіагрупи корабля Anadolu входитимуть до 40 палубних дронів Bayraktar TB3. Одночасно, в складі однієї формації за допомогою бортової апаратури корабля можна буде використовувати до 10 БПЛА цього типу.

Раніше Defense Express розповідав про те, як виглядатиме авіаносець-носій палубних БПЛА Bayraktar TB3, який будує Туреччина.

Рендер перспективного корабля-носія БПЛА, який показав турецький Секретаріат оборонної промисловості в планах на 2022 рік, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Туреччина показала, як виглядатиме її авіаносець-носій палубних БПЛА Bayraktar TB3