xcounter
#

"Очі" для спецпризначенців та морпіхів: у "Скаетон" реалізували нову функцію для безпілотника ACS-3M

2220
Безпілотник ACS-3M від "Скаетон"
Безпілотник ACS-3M від "Скаетон"

За допомогою нововведення у ACS-3M військові зможуть за лічені хвилини отримати необхідну розвідувальну інформацію та швидше приймати рішення в бойових умовах

Безпілотний літальний апарат ACS-3M, що виготовляється українською "Авіаційною виробничою компанією "Скаетон", у рамках модернізації отримав нову функцію передачі управління камерою БПЛА від оператора до військового, який знаходиться безпосередньо на полі бою. Про це Defense Express розповів комерційний директор компанії Роман Княженко.

ACS-3M
Як працюватиме БПЛА з новою функцією

За словами Княженка, тепер наземні групи можуть оснащуватися спеціальними наборами з планшетами, завдяки яким військові зможуть самостійно керувати камерою безпілотника.

Читайте також: Безпілотник ACS-3M розширить географію польотів: "Скаетон" готується до виходу на ринок Європи
ACS-3M безпілотник
БПЛА ACS-3M

Працюватиме це наступним чином: якщо БПЛА ACS-3M знаходиться менш як за 15 км від наземної групи, вона автоматично отримує на планшет картинку з літака. Далі оператор може дати дозвіл на управління камерою військовому, який завдяки простому інтерфейсу планшету зможе керувати камерою безпілотного літального апарату.

ACS-3M
Для управління безпілотником наземні групи отримають компактне обладнання

Таке нововведення дозволить військовим ефективніше використовувати БПЛА ACS-3M для отримання розвідданих, пояснює Княженко: "Ми ж чудово розуміємо, що зазвичай військовий краще за оператора знає та розуміє, що йому потрібно побачити, а пояснити це оператору складно та довго. Тим паче в реальних бойових умовах, коли щось десь стріляє та треба швидко приймати рішення. А з нашим новим рішенням військовий може за лічені хвилини за допомогою камери отримати всю необхідну для нього інформацію".

ACS-3M безпілотник
Безпілотник ACS-3M також може виконувати задачі і в умовах роботи ворожих ПЗРК та інших систем

Раніше Defense Express розповідав, що безпілотник ACS-3M від компанії "Скаетон" здатен ефективно виконувати бойові задачі в умовах дії ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Безпілотний комплекс Raybird-3 компанії "Скаетон" встановив національний рекорд