xcounter
#

"Нептун" готовий до бою: коли армія зможе скористатись новим мечем

Зброярі зробили свою справу на відмінно. Відтепер черга за політиками та військовими
"Нептун" готовий до бою: коли армія зможе скористатись новим мечем
2825

Червень 2020 року став яскравим періодом в історії розробки протикорабельного берегового мобільного комплексу з крилатою ракетою "Нептун". Були проведені випробування за програмою Державних випробувань, які підтвердили усі вимоги, висунуті замовником – Міністерством оборони. Включно зі знищенням морських цілей ракетами з бойовою частиною.

Комплекс "Нептун" – це актуальна українська розробка конструкторів державного підприємства "ДержККБ "Луч" у співпраці з іншими державними й приватними підприємствами ОПК України.

Створено нову вітчизняну високотехнологічну кооперацію. Це цілком український проєкт – немає залежності від іноземних партнерів, що має особливе значення на тлі складнощів закупівлі таких озброєнь у закордонних виробників і їхньої значної вартості.

Читайте також: Відео влучення "Нептуна" з бойовою частиною та нові деталі фінальних випробувань

Тепер завдяки настійливості й послідовності Генерального конструктора – Генерального директора ДержККБ "Луч" Олега Коростельова держава має нову високоточну зброю з дальністю в межах 300 км.

Окрім наземної версії, навколо вітчизняної крилатої ракети вибудовані проєкти у морському та повітряному виконанні.

Тепер завдяки настійливості й послідовності Генерального директора – Генерального конструктора ДержККБ "Луч" Олега Коростельова держава має нову високоточну зброю.

Нині підприємство, після ухвалення відповідних рішень Міністерством оборони щодо прийняття "Нептуна" на озброєння, може братися за серійне виготовлення протикорабельного берегового мобільного комплексу.

Реальною силою зброя стає лише при серійному виробництві

Адже реальною силою зброя стає лише при серійному виробництві та при насиченості новими системами бойових частин Збройних сил України.

Отже, зброярі зробили свою справу на відмінно. Відтепер черга за політиками та військовими – від них залежить, як саме скористатися новим мечем…

Повна версія статті
доступна передплатникам

Щоб отримати доступ, необхідно зареєструватись на сайті та обрати варіант передплати.

РЕЄСТРАЦІЯ
Я вже зареєстрований передплатник. Увійти